Za nami je prvi trening v letu 2018

Nova Gorica, 08.01.2018

Zimskega premora je konec. Za našimi igralci je uvodna vadba, ki jo je pod vodstvom glavnega trenerja Mirana Srebrniča ter njegovih pomočnikov opravilo natanko 27 igralcev.

Po uvodnem nagovoru predsednika kluba Harija Arčona so nogometaše čakala prva testiranja, ki so tako zaznamovala prvi zbor. V naslednjih dneh sledi dvojni spored treningov, prva trening tekma pa nas pri zagrebški Lokomotivi čaka 17. januarja.

Miran Srebrnič je ob povratku na delo povedal: ''Naš prvi cilj je, da se dobro pripravimo, saj gre za glavne priprave v letu. Imamo šest tednov dela. Časa je dovolj, da naredimo vse, kar smo si zadali. Priprave bodo opravljene doma, določene tekme pa bomo odigrali v gosteh. Upam tudi na dobro vreme. Drugače bomo koristili umetno travo, tako kot lani. Kar se tiče kadrovanja, bomo videli sproti. Če bo kdo odšel, bomo imeli igralce na preizkušnji. Zvenečih okrepitev si ne moremo privoščiti. Ekipa lahko kljub vsemu naredi dober rezultat, treba je verjet v fante. Želim si motivacijo v veliki meri.''

Na sporedu je kar enajst pripravljalnih tekem. Trener Srebrnič dodaja: ''Rezultat trening tekem je pomemben, ni pa v ospredju. Veliko število dvobojev je zato, da dobijo vsi priložnost, da se izkažejo. Da se porazdeli minutaža ter da izpeljemo kakšna nova uigravanja. Prvi cilj priprav je, da se fizično dobro pripravimo na nadaljevanje sezone.''

Seznam prisotnih igralcev: Grega Sorčan, Uroš Likar, Januš Štrukelj, Nick Bičič, Miha Gregorič, Jani Curk, Tine Kavčič, Žiga Lipušček, Alen Jogan, Uroš Celcer, Matija Škarabot, Matija Kavčič, Matija Kompara, Maxi-Leon Žižek, Jan Humar, Rifet Kapić, Amel Džuzdanović, Rok Grudina, Rok Bužinel, Leon Marinič, Tilen Nagode, Dejan Žigon, Mark Gulič, Donatus Joseph Edafe, Osuji Bede Amarachi, Andrija Filipović in Miran Burgič (treniral samostojno). Zaradi poškodbe je še vedno odsoten Jaka Kolenc, Kyrian Nwabueze se bo ekipi priključil v naslednjih dneh.

Poleg že predstavljenih tekem je dogovorjen tudi dvoboj s Taborom iz Sežane, in sicer 7. februarja. Kraj in ura tekme še nista znana.