Preizkušnja št. 1

Nova Gorica, 17.01.2018

Prvi pripravljalni teden je prinesel prvo preizkušnjo proti hrvaškemu prvoligašu Lokomotivi. Pogoji za igro v Zagrebu so bili vse prej kot lahki. Mraz in sunkovit veter sta igralcem povzročala precej težav.

Uvodne minute so pripadle domačim, ti so v 22. minuti povedli z golom Lirima Kastratija. Lirim je izkoristil dolgo podajo s sredine igrišča in zadel v levi spodnji kot vratarja Sorčana. To je bil tudi prvi zadetek v članski konkurenci tega mladega nogometaša. 

V nadaljevanju je sledil boj na sredini igrišča. Svoj strel je preizkusil še Andrija Filipović, a žal je žoga zletela preveč po sredini gola. V 37. minuti pa je prišlo do izenačenja. Akcijo je začel Rok Grudina, ki je lepo našel osamljenega Amela Džuzdanovića, ta je žogo atraktivno podal do Andrije Filipovića za zaključek domiselne akcije in izenačenja na 1:1.

Do odmora nismo več videli večjih priložnosti, igralci so odšli na počitek z neodločenim rezultatom.

V nadaljevanju veliko polpriložnosti, a brez zadetkov. Najprej strel Edafeja, ki je zletel čez vrata. Sledil je nevaren poizkus Uroša Celcerja, domači vratar je žogo uspel izbiti v kot. Domačini so imeli izvrstno priložnost, kjer se je domači igralec iz oči v oči srečal z Urošem Likarjem, le ta pa se je izkazal z izvrstno obrambo. Tekma se je zaključila kot se je pričela v drugem polčasu, z rezultatom 1:1.  

Že v soboto, 20 januarja, ob 17.00 čaka varovance Mirana Srebrniča nova preizkušnja. Test št. 2 bo aktualni prvak Hrvaške. Tekma proti HNK Rijeka bo odigrana na stadionu Rujevica na Reki. Za vse, ki bi si želeli ogledati srečanje bo ND Gorica omogočila prenos v živo.

NK Lokomotiva Zagreb : ND Gorica 1:1 (1:1)

Strelca: Kastrati 22., Filipović 37.

NK Lokomotiva: Hendija, Barić, Sadiki, Oluić, Valentić, Kastrati, Krajinović, Havojić, Chago, Burić, Antunović

V nadaljevanju: Šemper, Musa, Kolinger, Majstorović, Barić, Šunjić, Majer, Ivanušec, Jakić, Radonjić, Krstanović. Trener: Goran Tomić

ND Gorica: Sorčan, Curk, Kavčič, Jogan, Škarabot, Jermol, Grudina, Žigon, Džuzdanović, Osuji, Filipović.

V drugem polčasu so zaigrali še: Likar, Kompara, Gregorič, Lipušček, Celcer, Humar, Tešija, Nagode, Marinič, Gulič, Edafe. Trener: Miran Srebrnič

 

Spored trening tekem:

17. januar, 14.00, NK Lokomotiva (HRV), v Zagrebu, rezultat 1:1

20. januar, 17.00, HNK Rijeka (HRV), na Reki, stadion Rujevica

24. januar, NK Novigrad (HRV), v Novigradu

27. januar, Padova Calcio (ITA), v Padovi

31. januar, NK Brinje Grosuplje, v Novi Gorici

3. februar, NK Kalcer Radomlje, v Novi Gorici

7. februar, NK Osijek II (HRV), v Umagu

10. februar, NK Triglav Kranj, v Sesljanu (ITA)

11. februar, NK Rudar Velenje, v Ajdovščini

14. februar, GNK Dinamo Zagreb II (HRV), v Umagu