Neodločen izid s hrvaškim prvakom!

Nova Gorica, 20.01.2018

Druga pripravljalna tekma, drugi neodločen rezultat. ND Gorica se je na prestižni preizkušnji v gosteh brez zadetkov razšla z aktualnim hrvaškim prvakom HNK Rijeko, ki jo vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek.

Po spodbudnem remiju z zagrebško Lokomotivo še en soliden nastop Novogoričanov, ki so zaigrali s tremi igralci na preizkušnji. Svoje spodobnosti so trenerskemu štabu na čelu z Miranom Srebrničem dokazovali Marko Maučec, Matteo Tomiček in Elvin Ibrišimović.

Tekma je minila v enakovrednem ritmu, za odtenek več so žogo v svojih nogah imeli Rečani. Ti so prvič resno sprožili v 18. minuti, ko je Matija Škarabot odlično drseče posredoval. Le nekaj trenutkov zatem poskus Amela Džuzdanovića z razdalje. Za najlepši trenutek srečanja so v 23. minuti poskrbeli domačini, potem ko so s strelom z glavo zatresli okvir gostujoči vrat. V tem delu igre je dvakrat uspešno posredoval Grega Sorčan.

V nadaljevanju podobna slika z več zaključnimi streli za Rijeko, vendar brez resnih nevarnosti za gostujoča vrata. Vratar Januš Štrukelj je imel nekaj dela le proti koncu srečanja, ko so tudi Novogoričani zapretili s prostega udarca in poznejšega strela s kota.

Za obe moštvi je bila to druga pripravljalna tekma. Glede na videno, je bil rezultat na Rujevici pravičen. Tretja tekma ND Gorico čaka v sredo ob 19. uri na umetni travi v Športnem parku. Nasprotnik bo ekipa Šenčurja. 

 

Pripravljalna tekma, stadion Rujevica, Reka (Hrvaška):

HNK Rijeka : ND Gorica 0:0

HNK Rijeka: Sluga (58./Nwolokor), Mavrias (45./Raspopović), Župarić (46./Escoval), Punčec, Zuta (46./Davidson), Puljić (58./Gomelt), Capan(46./Pavičić), Črnic (46./Heber), Kvržić (46./Acosty), Dangubić (46./Ristovski, 83./Ristovski), Bradarić (75./Liber). Trener: Matjaž Kek

ND Gorica – prvi polčas: Sorčan, Gregorič, Tomiček, Jogan, Škarabot, Jermol, Grudina, Marinič, Džuzdanović, Osuji, Filipović.

Drugi polčas: Štrukelj, Curk, Lipušček, Tomiček, Celcer, Humar, Maučec, Nagode, Bužinel, Ibrišimović, Gulič. Trener: Miran Srebrnič.