Za pomlad dva nova obraza

Nova Gorica, 01.02.2018

Sredi zimskega prestopnega obdobja ND Gorica predstavlja dve novosti v igralskem kadru. Konkurenco v moštvu bosta zaostrila hrvaška nogometaša, zvezna igralca Marko Tešija in Matej Šantek.

Marko Tešija, v Splitu rojeni 26-letni igralec sredine igrišča, je svojo nogometno pot začel pri tamkajšnjem prvoligašu RNK Split. Pri 20-letih ga je profesionalna pot vodila v Dugopolje, kasneje pa je nastopal še za članska moštva NK Zadar, Zrinjski iz Mostarja, NK Zagreb in NK Rudeš, iz katerega se je pred začetkom letošnje tekmovalne sezone preselil nazaj v NK Dugopolje. Pred leti je nastopal tudi za mladi hrvaški reprezentanci do 19. ter 20. leta.

Po nogometni izobrazbi gre za strogega centralnega vezista, krasi ga izvrstna tehnika in močnejša desna noga, dobro pa se znajde tudi bližje nasprotnikovemu golu. Goriškemu taboru se je pridružil na začetku pripravljalnega obdobja in odigral tudi dve pripravljalni tekmi, na katerih je prepričal in tako s klubom podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto.

Novopečeni član ND Gorica je ob tem povedal: ''Prihoda v Gorico sem izjemno vesel. S to potezo sem naredil korak naprej v svoji karieri. Prihajam v klub, ki je stabilen slovenski prvoligaš in veselim se sodelovanja s temi izjemnimi fanti, ki so me odlično sprejeli. Z ekipo sem opravil že nekaj treningov, kjer je kakovost dela na najvišjem nivoju. Čuti se rahla utrujenost, a to je v tem delu priprav nekaj povsem normalnega.''

Nadaljeval je: ''Prve tekme v državnem prvenstvu že nestrpno pričakujem, obenem pa upam na čim več asistenc in golov, predvsem pa na čim boljšo uvrstitev ND Gorice tako v prvenstvu kot tudi v pokalu. Ekipa je vedno na prvem mestu in tu sem, da pomagam.''

''Želja je pustiti čim boljši vtis na klub in tudi med navijači. Dal bom vse od sebe, da s klubom naredimo čim boljši rezultat,'' je zaključil Tešija.

Drugi novinec je Matej Šantek. Gre za nadarjenega najstnika z Reke, ki je prav tako nogometaš zvezne vrste, običajno pa zaseda položaj tik pred obrambno linijo. 18-letnik bo v Novi Gorici nastopal kot posojeni igralec hrvaškega prvaka HNK Rijeka, kjer se je kalil v mlajših selekcijah kluba. V lanski sezoni je bil tudi kapetan mladinske ekipe iz Rujevice.    

Ob prihodu v Novo Gorico je Šantek dejal: ''O klubu sem slišal veliko dobrih stvari, med drugim tudi s strani svojega prijatelja Andrije Filipovića, zato se z odločitvijo o prihodu nisem obotavljal. Spremljal sem kvalifikacijske tekme za Evropsko ligo, kjer se je ND Gorica predstavila kot resen in tekmovalen klub. Moštvo je sestavljeno iz kvalitetnih igralcev, ima izvrstnega trenerja in nastopa v dobri ligi. Klub vidim kot priložnost, kjer lahko napredujem in novih izzivov se zares veselim. Izkoristiti želim vsako ponujeno priložnosti, ki se mi bo ponudila. Od sebe pričakujem veliko, a vse želim pokazati zgolj na igrišču.''

Marko in Matej, dobrodošla v Novi Gorici!