Matteo Tomiček zadnja zimska okrepitev

Nova Gorica, 15.02.2018

Novi in obenem tudi zadnji član Nogometnega društva Gorica v letošnjem zimskem prestopnem roku je Matteo Tomiček.

Tomiček je nekdanji mladi hrvaški reprezentant in v Novo Gorico prihaja po tem, ko je v jesenskem delu tekoče tekmovalne sezone 2017/18 nastopal za drugoligaša iz Brežic. 21-letnik, ki se najbolje znajde na položaju osrednjega branilca je v 2. SNL zbral 16 nastopov.

S svojo družino je odraščal v Zagrebu, kjer je tudi v celoti oddelal svoj mladinski staž. Najprej je klubske barve branil pri NK Zagreb, kasneje kot mladinec in član B ekipe še pri tamkajšnjem Dinamu.

Tomiček je uvodoma dejal: ''Presrečen sem in komaj čakam, da oblečem dres Gorice. Pri odločitvi o prihodu je odločila sama urejenost kluba ter spoznanje, da se klub poseveča mladim nogometašem. Ogromno mi pomeni tudi krasen sprejem novih soigralcev in trenerjev, ki delujejo zares kvalitetno.''

''Pred tem sem šest mesecev igral v drugi slovenski ligi, tako da s prilagoditvijo na novo okolje ne bi smel imeti težav. Pričakujem uspešne rezultate v obeh tekmovanjih, saj premoremo kvalitetno moštvo, tako na igrišču kot tudi ob njem.''

''Kar se mene tiče lahko povem, da bom dal vse od sebe, da izpolnim vsa pričakovanja in tako pomagam soigralcem do kar se da pozitivnega izida,'' je zaključil hrvaški branilec, ki si je izbral številko 25.