Uvod se ni posrečil, v sredo že nova priložnost

Nova Gorica, 04.03.2018

Uvod v peklenski spored tokratne nogometne pomladi belo-modrim ni prinesel veselja. Kljub številnim odsotnostim so se v Športnem parku pogumno zoperstavili favorizirani Olimpiji, ki je z zadetkom Nathana Oduwe v 57. minuti vknjižila minimalno zmago.

Po prvem delu igre smo bili lahko zadovoljni. Igra med obema kazenskima prostoroma ni dopuščala številnih akcij, streli na vrata so bili redki. Gostje so bili nekoliko podjetnejši, si priigrali dva strela z razdalje ter lepo priložnost v 25. minuti tekme, ko so žogo poslali mimo vrat.

Gorica se je postavila čvrsto, z dobrim zapiranjem prostora ter prežanjem na nasprotne napade. Najlepši je moštvu uspel v 42. minuti, ko je Jani Curk odlično podal, Donatus Edafe pa z glavo meril tik mimo vratnice.

V nadaljevanju podobna slika. Domači so pobudo prepustili gostom in se osredotočili na trdo igro v zadnji polovici. Toda v 57. minuti se jim je pripetila napaka, ko je Curk izgubil žogo na boku, ki jo je s strelom z 10 metrov izkoristil napadalec gostov Nathan Oduwa.

Po šoku še dve akciji Olimpije, a je bil domači vratar Januš Štrukelj na mestu. V zadnji četrtini igre je domači strateg Miran Srebrnič poskušal tudi s tremi zamenjavami, kar je bilo dovolj za terensko premoč, toda manjkala je konkretizacija akcij.

Prve minute v Prvi ligi TS sta v dresu Gorice zabeležila novinca Matej Šantek in Marko Tešija.

Trener Srebrnič je bil zelo konkreten: ''Tekmo je odločila naša napaka, ki si jo ne bi smeli privoščiti. Imeli smo žogo in jo v neposrednem dvoboju izgubili. Drugače bi morali to zadevo rešiti. Do tedaj smo dobro kontrolirali tekmo, zaprli smo vse prostore. Vedeli smo, da bodo imeli gostje večjo posest žoge. Ob koncu smo poskušali z reakcijo, toda ni bilo vidnega učinka. Imeli smo polpriložnosti. Lahko bi se izteklo drugače, mislim, da smo si zaslužili nekaj več.''

Prvenstvo se nadaljuje že v sredo, ko Gorica ob 16. uri gostuje v Celju.

 

ND GORICA – NK OLIMPIJA 0:1 (0:0)

Športni park, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Gornja Radgona), Ajdovec (Kranj).

Strelec: 0:1 Uduwa (55.)

ND Gorica: Štrukelj, Curk, Kavčič, Jogan, Škarabot, Šantek, Humar (od 80. Gulič), Nagode (od 73. Tešija), Osuji, Žigon, Edafe (od 69. Džuzdanović). Trener: Miran Srebrnič

NK Olimpija: Ivačič, Apau, Ilić, Uremović, Štiglec, Tomić, Čanadžija, Oduwa (od 79. Kronaveter), Alves, Savić, Abass (od 88. Mrđa). Trener: Igor Biščan

Rumena kartona: Apau, Abass.