Gorica nemočna tudi tretjič zapored

Nova Gorica, 10.03.2018

Prvi pomladni teden se je slabo začel in slabo končal. Gorica je v Domžalah zabeležila še tretji prvenstveni poraz zapovrstjo. Končalo se je s 3:0 za domače, ob polčasu je bilo 0:0.

Izpostaviti velja dobra posredovanja Januša Štruklja, ki je v prvem delu igre kar nekajkrat rešil svoje moštvo. Za belo-modre sta streljala Dejan Žigon ter ob koncu polčasa še Amarachi Osuji. Domači so bili nekoliko boljši tekmec, gostje pa so po zaspanem začetku pozneje vzpostavili ravnotežje.

V drugem delu pa skromna predstava Gorice, ki so ji Domžale zabile kar tri zadetke. Začetek je bil spodbuden. Marko Tešija ter Dejan Žigon nista zadela cilja, na drugi strani pa je napako obrambe v 54. minut s strelom z glavo izkoristil Amedej Vetrih.

Novogoričani so imeli v 70. minuti prek Žigona izjemno priložnost, saj je bil sam pred vratarjem in iz neposredne bližine zgrešil. Vnovič se je pokazalo pravilo – kdor ne da, ta dobi. V naslednjem napadu drugi zadetek za domače. Tekma je bila tako odločena, Domžale pa so tretji gol dosegle po nesrečnem posredovanju gostujočega branilca.

Belo-modrim je lahko še kako žal za zamujeno priložnostjo Žigona, a ni kaj. Potrebno je prebroditi krizo in se čimprej postaviti na noge. Pogumno!

Že v četrtek ob 15. uri Gorica gosti Aluminij. Prihodnjo nedeljo sledi gostovanje v Kranju.

Trener Srebrnič je bil realen: ''Izgubili smo na treh težkih srečanjih. Videti je, da nismo v dobri formi. Realno gledano imajo Domžale kakovostnejšo ekipo. Toda tokrat tudi določeni trenutki niso šli v naš prid. Zagotovo je še težje, če dobivamo zadetke po odbitih žogah. Potrebno je preživeti te težke dni in potrpežljivo čakati na boljše čase.''

 

NK Domžale - ND Gorica 3:0 (0:0)

Športni park, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Kovačič (Ljubljana).

Strelci: 1:0 Vetrih (54.), 2:0 Bizjak (71.), 3:0 Husmani (86.).

NK Domžale: Mulalić, Klemenčič, Alvir (od 46. Vetrih), Širok, Bizjak, Ibraimi, Kirm, Ibričić (od 86. Žužek), Melnjak, Dobrovoljc, Husmani.

ND Gorica: Štrukelj, Celcer, Tešija (od 75. Edafe), Džuzdanović, Grudina, Osuji, Žigon (od 75. Šantek), Kavčič, Curk, Marinič (od 62. Škarabot), Lipušček.

Rumeni kartoni: Bizjak, Dobrovoljc; Grudina, Žigon, Osuji.