V Kranju do točke

Nova Gorica, 18.03.2018

V žepu je tudi prva točka iz letošnjih gostovanj. Belo-modri so v Kranju igrali 1:1 in z dobrimi občutki odhajajo na prvenstveni premor. Čeprav po končanem dvoboju ostaja vtis, da bi lahko iztržili še več.

Ekipa je prvič napadla v 13. minuti, ko je streljal povratnik Amarachi Osuji. Novogoričani so bili v prvem delu igre bolj aktivni, posebej dobro so odigrali zadnje četrt ure.

Tedaj so imeli tudi veliko priložnost pred Dejana Žigona, ko je z golove črte izbijal domači branilec. Omeniti velja še sporno situacijo. V domačem kazenskem prostoru je padel Mark Gulič in namesto strela z bele točke je gostujoči igralec prejel opomin.  

V nadaljevanju sprva šok. Rok Elsner je v 51. minuti izkoristil nezbranost v gostujočih vrstah in po kotu povedel domače v vodstvo. Novogoričani so bili odločeni, da pridejo vsaj do točke. Rezervist Miran Burgič se je znova izkazal v vlogi podajalca, tako da je Dejan Žigon v 73. miniti izenačil.

V končnici pritisk gostov. Najbolj nevaren je bil branilec Žiga Lipušček. Kljub trudu pa belo-modrim ni uspelo zmagati. Tudi točka pa nekaj velja.

Moštvo je v Kranju spremljala tudi številčna skupina Terror boysev, za kar jim gre iskrena zahvala.

Sledi prvenstveni premor. Naslednja tekma je v petek, 30. marca ob 16. uri, ko Gorica gosti Rudar.

 

Triglav Kranj - Gorica 1:1 (0:0)

Športni center, sodniki: Mertik (Odranci), Šumer (Maribor) in Burjan (Hajdina).

Strelca: 1:0 Elsner (51.), 1:1 Žigon (74.).

ND Triglav: Džafić, Mlakar, Elsner, Suljević, Šmit, Kryeziu (od 70. Križaj), Robnik (od 87. Žurga), Vokić, Bukara (od 78. Zec), Majcen, Poplatnik.

ND Gorica: Štrukelj, Škarabot, Lipušček, Jogan, Gregorič, Šantek (od 61. Džuzdanović), Grudina, Humar, Osuji, Žigon, Gulič (od 61. Burgić).

Rumeni kartoni: Poplatnik, Šmit; Gulič, Humar, Gregorič.