Sorčan in Humar iz Bolgarije s porazom

Nova Gorica, 27.03.2018

Na tekmi slovenske reprezentance do 21 let v Bolgariji Grega Sorčan branil celo tekmo, Jan Humar ni vstopil, Žiga Lipušček zbolel.

Mlada reprezentanca Slovenije je v Bolgariji odigrala 6. tekmo v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Iz tabora Gorice so bili vpoklicani vezist Jan Humar, branilec Žiga Lipušček in vratar Grega Sorčan. Vidnejšo vlogo je imel slednji, ki je v svojem 5. nastopu v teh kvalifikacijah odbranil vseh 90 minut, medtem ko Humarja selektor Primož Gliha v igro ni poslal. Lipušček je na žalost pred tekmo zbolel, zato je ostal izven kadra.

Bolgarija je bila boljši nasprotnik in srečanje dobila z rezultatom 3:0. Slovenski vratar je imel predvsem v prvem polčasu veliko dela. Prvič je moral resneje posredovati v 14. minuti, ko so Bolgari po podaji iz kota in gneči v kazenskem prostoru prišli do strela iz neposredne bližine. Sorčan je strel ubranil in njegova mreža je ostala nedotaknjena. To se je spremenilo v 20. minuti, ko je iz roba kazenskega prostora sprožil A. Vutov in domače povedel v vodstvo z 1:0.  V prvem polčasu je padel še en zadetek, in sicer v 40. minuti. Bolgari so po podaji iz kota prišli do strela iz strani in slovenski vratar je bil nemočen.

V drugem polčasu se je igra nekoliko umirila, zato je imel Sorčan manj dela. V 50. minuti se je izkazal z obrambo močnega strela z razdalje. Na tej tekmi je moral še enkrat po žogo v svojo mrežo, po tem ko je v 80. minuti slovenski obrambi pobegnil K. Despotov in zadel za končnih 3:0.

Naslednja tekma Slovence čaka 7. septembra, ko se bodo v gostujočem dvoboju pomerili s Kazahstanom.

Sorčan in Humar se v Novo Gorico vračata že v sredo, kjer se ekipa pospešeno pripravlja na petkov domači obračun z velenjskim Rudarjem.