Pomemben bo pristop in naša zagnanost

Nova Gorica, 29.03.2018

Reprezentančnega cikla je konec in ponovno je pred nami vse ostrejši boj v Prvi ligi Telekom Slovenije. ND Gorica odpira 25. krog z domačim dvobojem proti velenjskemu Rudarju.

V petek ob 16. uri se bodo tako belo-modri prvič po odmoru predstavili domačemu občinstvu. Kljub nenavadnemu terminu srečanja branilec Gorice Uroš Celcer pričakuje številno podporo s tribun ob enem pa v obračun zre optimistično.

''Med premorom smo se najprej spočili, nato pa nadaljevali s trdim delom. Mislim, da smo dobro pripravljeni na preostanek sezone. Dejal bi, da s prvim delom te pomladi ne moremo biti zadovoljni vendar smo profesionalci in se ne oziramo nazaj, ampak samo naprej. Vsi v ekipi verjamemo, da prihajajo boljši časi.''

O tokranem nasprotniku je dejal: ''Rudar velja za trdo, agresivno ekipo, proti kateri moraš biti maksimalno angažiran. Pomemben bo pristop in naša zagnanost. Imamo kakovostno moštvo, ki lahko osvoji tri točke.''

Tekma poleg prvenstvenih točk prinaša tudi pomembno psihološko stanje. Že v torek, 3. aprila po velikonočnih praznikih namreč čaka Novogoričane izjemno važen prvi dvoboj polfinala Pokala Slovenije. Srečanje z Aluminijem je na sporedu ob 17.15 uri.