Pred tekmo z Rudarjem

Nova Gorica, 29.03.2018

ND Gorica bo tekmo 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije odigrala v petek, 30. marca ob 16.uri, ko v domači Športni park prihajajo nogometaši Rudarja iz Velenja.

NK Rudar je trenutno na prvoligaški lestvici nad modro-belimi, saj jim je v 22 tekmah uspelo zbrati 36 točk, medtem ko jih ima četa Mirana Srebrniča s tekmo več 27.

Knapi so pod vodstvom Marijana Pušnika spomladanski del, z izjemo poraza proti Olimpiji, začeli precej uspešno, saj so na štirih tekmah zbrali sedem točk.

Na prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni smo bili priča zmagi Goričanov, ko je Andrija Filipović v zaključnih minutah tekme zabil za končnih 1:0.

Drugače je bilo, ko sta se tekmeca pomerila na Stadionu ob jezeru, kjer so Velenjčani prestavljeno tekmo zaradi pred dnevi preobilne megle dobili z 2:0. Domači so povedli v 54. minuti, ko je iz prostega strela zadel Damjan Trifković. Končni rezultat pa je z obilo sreče postavil Dario Vizinger.

Statistika medsebojnih prvoligaških obračunov je zelo izenačena, saj je na 77 tekmah Velenje zbralo 30 zmag, Gorica pa 29, 18 tekem se je končalo z neodločenim izidom. Domači so bolj uspešni v novogoriškem Športnem Parku, kjer so s 17 zmagami, 9 porazi in 10 neodločenimi izidi občutno boljši od Knapov.

V taboru vrtnic so, po zmagi proti Aluminiju in remiju s Triglavom, željni nabiranja novih točk. Miran Srebrnič ne bo mogel računati na vse igralce. Zaradi poškodbe gležnja bo manjkal Matteo Tomiček, Žiga Lipušček je zbolel, že dlje časa je odsoten Kyrian Nwabueze, Andrija Filipovič, Tilen Nagode in Semir Smajlagić pa še niso v optimalni fizični pripravljenosti.

Na vsaki strani ima en igralec prepoved igranja. Pri domačih mora zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov počivati Jan Humar, v gostujočem taboru igrati ne sme Leon Črnčič, saj je na tekmi s Celjem prejel rdeči karton.

Vlogo glavnega delivca pravice bo na srečanju opravljal Damir Skomina. Pri sojenju mu bosta pomagala stranska sodnika Jure Praprotnik in Dejan Švarc ter četrti sodnik Rade Obrenović.