Proti Rudarju neodločeno

Nova Gorica, 30.03.2018

Novogoričani so se v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije z nogometaši velenjskega Rudarja razšli z neodločenim izidom 1:1. Pri domačih se je med strelce vpisal Amel Džuzdanović.

Prvi polčas nam je ponudil veliko priložnosti na obeh straneh. Dogajati se je začelo v 9. minuti, ko se je po nevarnem protinapadu in strelu iz kazenskega prostora izkazal Grega Sorčan.

Sledila je prva nevarna akcija Gorice. Amel Džuzdanović je z lepo podajo v 16-metrski prostor odlično zaposlil napadalca Mirana Burgiča, njegov strel z glavo pa je bil malenkost nenatančen.

Priložnosti domačih nogometašov so se nadaljevale in že v 16. minuti srečanja je prišlo do naslednje. Osuji je po preigravanju sprožil, a je njegov strel letel v velenjskega vratarja Marka Pridigarja. Najlepšo priložnost za domače v prvem polčasu je v 18. minuti imel Rok Grudina, ki je po natančni podaji Matije Škarabota v kazenski prostor meril mimo bližnje vratnice.

V 26. minuti je po hitrem protinapadu gostov do žoge prišel Radić in nevarno sprožil proti domačim vratom, vendar je njegov strel zaustavila vratnica.

Goričani so imeli v prvem polčasu še dve priložnosti za zadetek. Prvo je zapravil Tine Kavčič, ko je v 31. minuti po podaji s kota z glavo meril nenatančno. Zadnja priložnost za zadetek Gorice v prvem polčasu je pripadla Osujiju, ki je v 42. minuti nevarno sprožil z roba 16-metrskega prostora, a je žoga zletela mimo gola.

Prvi gol na srečanju smo videli v samem zaključku prvega polčasa. Damir Skomina je po prekršku Žigona v kazenskem prostoru pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je uspešno realiziral Damir Šehić in tako goste popeljal v vodstvo z 1:0.

Drugi polčas so boljše otvorili varovanci Mirana Srebrniča in v 52. minuti prišli do izenačenja. Osuji je lepo prodrl po levi strani in poslal lep predložek v kazenski prostor, kjer je Amel Džuzdanović z glavo poslal žogo v gostujočo mrežo.

Le dve minuti kasneje je imel Miran Burgič veliko priložnost za zadetek. Matija Škarabot mu je poslal izjemno globinsko žogo v kazenski prostor in domači napadalec se je znašel sam pred Markom Pridigarjem, a je njegov strel zadel velenjskega vratarja.  Do vodstva Gorice bi lahko prišlo tudi v 57. minuti po strelu Osujija, vendar se je zopet izkazal Pridigar.

Sledile so minute, ko si je vsaka izmed ekip priigrala nekaj polpriložnosti, ampak večje nevarnosti pred goloma ni bilo.

V 81. minuti smo bili priča najbolj sporni situaciji na srečanju. Vratar Knapov je v 16-metrskem prostoru podrl Leona Mariniča, Damir Skomina pa ni dosodil najstrožje kazni, temveč je ofenzivnemu vezistu domačih pokazal rumeni karton zaradi simuliranja.

Goričani so bili nevarni tudi v zaključku tekme, ko je Celcer izvajal prosti strel in meril malenkost mimo vrat. Zadnja priložnost je pripadla Škarabotu, ki je po podaji Mariniča močno sprožil proti golu, a mu je veselje preprečil Pridigar.

Srečanje se je tako končalo z rezultatom 1:1.

 

Gorica – Rudar Velenje 1:1 (0:1)

Športni park Nova Gorica, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik (Ljubljana), Švarc (Ivančna Gorica)

Gledalcev: 250

Strelca: 0:1 Šehić (45.), 1:1 Džuzdanović (52.)

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan (od 53. Celcer), Škarabot, Tešija, Grudina, Osuji, Žigon, Džuzdanović (od 72. Marinič), Burgić (od 74. Gulič). Trener: M. Srebrnič

NK Rudar Velenje: Pridigar, Pišek, Kašnik, Tomašević, Pušaver, Bijol (od 80. Kamara), Šehić, Novak (od 64. Bolha), Trifković, Djair, Radić (od 56. Šimunac). Trener: M. Pušnik

Rumeni kartoni: Marinić; Bijol, Novak, Djair, Šimunac

Rdeči karton: /