Pred vrati je prvi polfinalni obračun

Nova Gorica, 02.04.2018

ND Gorica bo v torek, 3. aprila ob 17.15, odigrala prvo polfinalno srečanje Pokala Slovenije. V novogoriški Športni park prihajajo nogometaši Aluminija.

''Na papirju'' so favoriti srečanja Novogoričani, saj imajo na prvenstveni lestvici sedem točk več od gostov iz Kidričevega. Prednost jim daje tudi to, da so nogometaše Aluminija premagali na zadnji medsebojni tekmi, ki je bila na sporedu v sredini marca.

Rdeče-beli na zadnjih tekmah ne blestijo, je pa res, da so na začetku spomladanskega dela v gosteh presenetili Maribor in iztržili točko. V pokalno srečanje se podajajo z dobrim rezultatom z zadnjega prvenstvenega obračuna, kjer so premagali Triglav s 3:1.

Varovanci Mirana Srebrniča lahko pokalno srečanje pričakujejo dobro razpoloženi, saj so neporaženi na zadnjih treh prvenstvenih tekmah. Dodaten optimizem lahko črpajo iz dobre igre, ki so jo prikazali na petkovem dvoboju z Rudarjem iz Velenja, kjer so si priigrali lepo število priložnosti.

V pokalnem tekmovanju sta se nasprotnika prvič srečala že leta 2002. Takrat je bil med strelci za modro-bele tudi sedanji trener Gorice Miran Srebrnič, ki je postavil končni izid 4:0. To je bil prvi od sedmih pokalnih obračunov med tema dvema ekipama. Novogoričani so občutno uspešnejši, saj so zmagali 6-krat, enkrat pa izgubili.

Gorica je na poti do polfinala najprej z 0:3 premagala Šampion, naslednjem krogu pa Triglav s skupnim rezultatom 2:0. Aluminij je bil boljši od Beltincev, Dekanov in Krke.

Ker novih težav s poškodbami ni, bo domačemu strategu na voljo enak kader kot proti Rudarju.

Vlogo glavnega delivca pravice bo tokrat opravljal Dejan Balažič. Stranska sodnika bosta Tomislav Pospeh in Mitja Podobnik, četrti pa bo Matej Vojska. Za dodaten nadzor dogajanja v kazenskem prostoru bo imelo srečanje še dva sodnika, in sicer Mitjo Žganca in Asmirja Sagrkovića.