Na povratno tekmo z zaostankom

Nova Gorica, 03.04.2018

ND Gorica se je v prvem polfinalnem obračunu Pokala Slovenije na domačem terenu pomerila z Aluminijem. Tekmo polno priložnosti na obeh straneh so dobili gostje z rezultatom 1:2.

Prvi polčas so boljše otvorili nogometaši Gorice in imeli ob večji posesti žoge tudi nekaj polpriložnosti. V 8. minuti srečanja je z roba kazenskega prostora zapretil Osuji, a Janžeković je bil na mestu. Sledila je najbolj nevarna priložnost v prvi polovici tekme. V 15. minuti je Burgič po podaji iz kota nevarno sprožil z glavo, vendar je vratar gostov bil na mestu. Le dve minuti kasneje je močno poskusil Džuzdanović in bil nenatančen.

Gostje so si želeli ustvarjati hitre protinapade, kar pa jim ni najbolje uspevalo. Domači so jih suvereno zaustavljali in tako preprečili nevarnost pred svojimi vrati, z izjemo 35. minute, ko so nogometaši Aluminija prišli do treh strelov v enem napadu, ki pa so končali v Novogoriškem bloku.

Zadnja priložnost v prvem delu igre je pripadla modro-belim. Po hitrem protinapadu je bil strel Tešije izbit v kot, nato pa je bil po lepi podaji z glavo nenatančen Osuji.

Drugi polčas so Novogoričani začeli udarno in že v 50. minuti je nevarno zapretil Žigon. Po protinapadu je odlično sprožil, vendar je gostujoči vratar z izjemno obrambo svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Sledil je kot in strel Osujija preko vrat.

V 53. minuti pa šok. Po podaji z desne strani igrišča se je sam v kazenskem prostoru znašel Arafat Mensah in z glavo žogo poslal v domačo mrežo. Nov zadetek Aluminija je padel 10 minut kasneje, ko se je žoga po strelu Mensaha nesrečno odbila od Celcerja in končala v mreži. Vratar Sorčna v obeh primerih nemočen.

Četa Mirana Srebrniča se je uspela pobrati in v 67. minuti so imeli priložnost za znižanje izida. Tešija je po prodoru zaposlil Osujija, ta pa je sprožil naravnost v Janžekoviča. Čakanje na zadetek v domačem taboru ni trajalo dolgo, saj je Marinič v 68. minuti po lepem preigravanju močno streljal in žogo poslal v gol.

Gostje so ostajali nevarni tudi po prejetem zadetku. V 70. minuti je Nunič z razdalje dobrih petih metrov stresel okvir vrat, tako je ostalo pri rezultatu 1:2. Kidričani kljub vodstvu niso popuščali in v 80. minuti je Gorico rešil Grega Sorčan. Mensah se je znašel sam pred njim, a se je slovenski mladi reprezentant izkazal z obrambo.

Srebrničevi varovanci se niso predali in v 85. minuti je bil zopet nevaren Marinič, ki je v 60. minuti vstopil namesto Džuzdanovića. V zadnjih minutah so tako vršili pritisk na vrata nasprotnika, a jim žoge ni uspelo spraviti v gol.

Sporni situaciji smo bili priča minuto pred iztekom rednega dela. Ko je Marinič želel podati v kazenski prostor, je žoga zadela v roko enega izmed nogometašev iz Kidričevega, a je sodniška piščalka ostala nema. Zadnja priložnost srečanja je pripadla Grudini, ki v samem zaključku tekme ni uspel izkoristiti odbite žoge po strelu Osujija.

Srečanje se je tako končalo z izidom 1:2 za Aluminij, Gorica pa se po preobrat v Kidričevo odpravlja naslednji četrtek.

 

Gorica – Aluminij 1:2 (0:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Balažič Dejan (glavni sodnik), Pospeh Tomislav (1.pomoč), Podobnik Mitja (2. pomoč), Vojska Matej (4.sodnik), Žganec Mitja (5. sodnik), Sagrković Asmir (6.sodnik)

Gledalcev: 300

Strelca: Mensah (53., 64.), Marinič (68.)

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Celcer, Škarabot, Tešija, Grudina, Osuji, Žigon (od 82. Kolenc), Džuzdanović (od 60. Marinič), Burgič (od 72. Gulič). Trener: M. Srebrnič

Aluminij: Janžekovič, Jurčevič, Zeba, Šme, Jakšič, Kepir, Petrovič, Tahiraj, Štor, Mensah, Nunič. Trener: Oliver Bogatinov

Rumena kartona: Grudina; Tahiraj

Rdeči karton: /