Kapetan z novo pogodbo

Nova Gorica, 05.04.2018

Novogoriški kapetan Alen Jogan je podpisal novo enoletno pogodbo s klubom in tako še naprej ostaja član Gorice.

Za 32-letnega branilca bo naslednja sezona že štirinajsta, ki jo bo odigral v plavo-belem dresu. Ob podaljšanju sodelovanja z aktualnim podprvakom je povedal: ''Podpisal sem novo pogodbo in prvi občutki so res fenomenalni. Kot sem dejal že lani, Gorica je moj klub. Z maksimalnim delom ter trudom na treningih in tekmah bom upravičil zaupanje, za katero bi se rad ob tej priložnosti zahvalil''.

Kapetan se zaveda, da bo tudi v naslednji sezoni potrebno garati, kar pa mu ni tuje. To je tudi eden izmed njegovih ciljev v prihodnost: ''Osebni cilji v nadaljevanju kariere pri Gorici so, da bi bil zdrav in brez poškodb ter biti maksimalen na treningih. Potrebno se bo dokazovati trenerju in trdo delo s treningov prenesti na tekme''.

Jogan je za domači klub odigral že več kot 20.000 prvoligaških minut, kar je zares izjemen dosežek. V tem času je doživel ogromno lepih in nepozabnih trenutkov: ''V čast mi je, da sem odigral toliko minut in tekem za Gorico, ki je po mojem mnenju še vedno drugi klub v državi. To ni majhna stvar, saj ima klub izjemno zgodovino in tradicijo. Tukaj bi rad dosegel in odigral še več, zato sem nadalnjega sodelovanja zares vesel.''

Sklenitev novega sodelovanja z osrednjim branilcem je komentiral tudi trener Miran Srebrnič: ''Jogan si je novo pogodbo zaslužil. V letošnji sezoni igra dobro, takšen profil igralca preprosto potrebujemo. Kot kapetan je pomemben tako na kot tudi izven igrišča, kar ni enostavno. Ekipo vodi kot je potrebno, zato se tudi v prihodnje veselim skupnega sodelovanja''.