Pokazati moramo več

Nova Gorica, 06.04.2018

Prve polfinalne tekme Pokala Slovenije so bile odigrane in vrača se prvoligaški nogomet. Gorico v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije čaka ''gostujoče'' srečanje z Ankaranom.

V soboto ob 15.00 se bo začel obračun, kjer bodo uradni domačini nogometaši Ankarana, čeprav bo odigran v novogoriškem Športnem parku. Vezist Rok Grudina se pred prihajajočim dvobojem zaveda, da bo potrebno popraviti napake, ki so bile storjene na pokalni tekmi.

''Če si želimo uspeha bo potrebno boljše stati na igrišču, se bolj odgovorno braniti in pokazati več energije. Biti moramo bolj zbrani pri odbitih žogah in izkoristiti ponujene priložnosti, ki bodo zagotovo prišle. Imamo kvaliteto, zato se nam ni potrebno nikogar bati in to bomo tudi pokazali na igrišču.''

Grudina pravi, da je pred Gorico težko srečanje, saj je pričakovati defenzivno igro nasprotnika, ki je v letošnji sezoni aktualnemu podprvaku že povzročil nekaj nevšečnosti: ''Tekma bo težka, tako kot vsaka, toda potrebujemo zmago. Rezultate želimo obrniti navzgor. Tokrat pričakujem defenzivno igro Ankarana, ki bo zagotovo na svoje priložnosti čakal iz protinapadov, kar pomeni, da bomo morali biti zbrani, se dobro braniti ter izkoristiti ponujeno in tako rezultat ne bo izostal''.

Obračun je pomemben tudi iz psihološkega vidika, saj v četrtek plavo-beli odhajajo v Kidričevo, kjer bodo skušali nadoknaditi zaostanek s prve polfinalne tekme.