Pred domačim gostovanjem

Nova Gorica, 07.04.2018

ND Gorica bo v soboto, 7. aprila ob 15.00, odigrala obračun 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Čeprav bo srečanje potekalo v novogoriškem Športnem Parku bo vlogo domačina imel Ankaran.

Ankarančani zasedajo zadnje mesto na prvenstveni lestvici s 13 točkami. Goričani jih imajo 15 več, kar jih uvršča na 6. mesto.

Zadnjeuvrščeni so v spomladanski del štartali obetavno in na prvih dveh tekmah osvojili 4 točke. Sledilo je nekaj slabših rezultatov in v preostalih petih obračunih so uspeli zbrati le točko. V prejšnjem krogu so doživeli svoj najhujši poraz v tej sezoni, ko jim je Celje nasulo kar sedem zadetkov, dali pa so le enega.

Varovanci Mirana Srebrniča v srečanje vstopajo z mešanimi občutki. Samozavest jim dviguje dobra igra, ki so jo prikazali proti Rudarju, nekoliko skrbi pa jim lahko vzbuja pokalni poraz z Aluminijem.

Tekmeca sta se v tej sezoni srečala že dvakrat. Prvič je bila boljša Gorica, ki je z zadetkoma Osujija in Kapiča v začetni fazi tekme prišla do zmage v Dravogradu. Bolj zanimivo je bilo v zadnjem krogu jesenskega dela, ko sta se nasprotnika razšla z neodločenim izidom. Plavo-bele je v vodstvo povedel Nwabueze, nato pa je Kapić povišal prednost. Ankarančani so se uspeli zbrati in Vodeb ter Meledje sta zadela za končni rezultat 2:2.

Medsebojna statistika ni ravno bogata, saj je Ankaran novinec v prvi ligi, zato sta zgoraj omenjena obračuna edina prvoligaška, ki sta ju ekipi odigrali med seboj.

Trener uradnih domačinov Vlado Badžim bo verjetno pri sestavi ekipe imel kar nekaj problemov, saj imajo kar trije igralci prepoved nastopa zaradi prejetega rdečega kartona.

Srebrnič ne bo mogel računati na Lipuščka, ki bo, kot vse kaže, dalj časa odsoten zaradi mononukleoze, bolezni, ki jo spremlja huda izčrpanost.

Glavni sodnik srečanja bo Rade Obrenović, pomagala pa mu bosta Dejan Povšnar in Alen Salkić. Vlogo četrtega sodnika bo opravljal Asmir Sagrković.

 

Za konec še pomembno obvstilo:

Ker gre za uradno gostujoči obračun, letne karte tokrat ne veljajo. Vstopnice bodo tako na voljo po običajnih cenah.