Proti Ankaranu do zmage

Nova Gorica, 07.04.2018

ND Gorica je v obračunu 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Ankaranu prišla do zmage z 0:2. Srečanje, ki je bilo odigrano v novogoriškem Športnem parku, je z dvema goloma odločil Osuji Bede Amarachi.

Prvi polčas nam ni punudil veliko priložnosti. Nogometaši Ankarana so svojo edino obetavnejšo situacijo imeli, ko so v 6. minuti po lepi dvojni podaji v kazenskem prostoru prišli do strela, a na mestu je bil Sorčan.

Veliko nevarneje je je bilo v 12. minuti, ko je po natančni podaji Celcerja do strela z glavo prišel Marinič, ki ni bil dovol natančen in žoga je zletela mimo vrat. Novogoriški ofenzivni vezist je poizkusil tudi 3 minute kasneje, ko je po gneči v 11-metrskem prostoru prišel do strela, ki pa ga je vratar ubranil.

V 19. minuti smo bili priča rdečemu kartonu. Rade Obrenović je pot v slačilnico pokazal Romeru, po tem ko je ta zelo ostro štartal nad Celcerjem.

Z igralcem več so plavo-beli igrali bolj napadalno, a večjih priložnosti si niso uspeli ustvariti. Priigrali so si nekaj podaj iz kota in sprožili nekaj strelov z glavo, ki so bili nenatančni in tako niso ogrožali nasprotnikovih vrat.

Drugi del srečanja je boljše otvorila Gorica, ki je imela žogo več v svoji posesti. Prevlado na terenu so kronali v 56. minuti, ko je Gregorič z nizko podajo zaposlil Osujija, ki je brez težav zadel za vodstvo Gorice.

V 65. minuti so zadetek dosegli tudi Ankarančani, a je bil razveljavljen zaradi prekrška nad Celcerjem.

Domačini srečanja so zapretili v 78. minuti, ko je Suljić nevarno sprožil z roba kazenskega prostora. Minuto kasneje je sledila še lepa akcija in nevaren poskus Zemljaka, ki je zadel zunanji del mreže.

Novogoričani so bili izjemno nevarni v 82. minuti ob strelu Džuzdanovića, ki ga je vratar Ankarana odlično ubranil in žogo preusmeril čez gol. Kot je izvajal Celcer, njegovo podajo je preusmeril Kavčič in žoga je prispela do Osujija, ki jo je z roba 5-metrskega prostora poslal v mrežo ter postavil končni izid srečanja 2:0.

Varovance Mirana Srebrniča naslednja tekma čaka v četrtek, ko se odpravljajo v Kidričevo. Na povratnem polfinalnem srečanju z Aluminijem bodo skušali izničiti zaostanek s prve tekme in se uvrstiti v finale Pokala Slovenije.

 

Ankaran –  Gorica 0:2 (0:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Obrenović Rade (glavni sodnik), Povšnar Dejan (1.pomočnik), Salkić Alen (2. pomočnik), Sagrković Asmir (4.sodnik)

Strelec: Osuji (57., 83.)

Ankaran: Bužan, Pahor, Badžim, Soldo, Gliha (od 61. Delgado), Romero, Suljić, Nkama, Mate, Vodeb (od 86. Furjan), Santos (od 73. Zemljak). Trener: Vlado Badžim.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Celcer, Humar, Grudina, Osuji, Marinič (od 78. Tešija), Nagode (od 81. Džuzdanović), Edafe (od 58. Burgić). Trener: M. Srebrnič

Rumena kartona: Badžim; Grudina

Rdeči karton: Romero (19.)