V četrtek gre zares

Nova Gorica, 11.04.2018

ND Gorico ob 17.15 v Kidričevem (prenos na TV Slovenija 2) čaka povratni dvoboj polfinala Pokala Slovenije. Kot je znano, so plavo-beli na prvem srečanju iztržili neugoden izid (poraz 1:2), tako da jih na Štajerskem čaka težka naloga.

Ekipi sta stara znanca tako prvenstvenih kot pokalnih obračunov. Teren v Kidričevem Gorici ustreza. Leta 2002 je tu dvignila prvo pokalno lovoriko, pred tremi sezonami si je z zmago priborila vstopnico za novo prvoligaško sezono, najbolj sveži pa so spomini na jesen, ko so konec oktobra varovanci Mirana Srebrniča z eno najboljših predstav v sezoni gladko slavili s 3:0.   

Misija napredovanje je še vedno precej verjetna. Igralci imajo veliko željo in so izredno motivirani, kar je strokovni štab potrdil tudi po sobotni zmagi nad Ankaranom. Ekipa tako zelo nabrušena čaka na spopad, kjer bo glavni delivec pravice Bojan Mertik. V vlogi stranskih pomočnikov sta Grega Kordež in Andraž Kovačič, za goloma pa Vojko Goričan ter Darjan Kovačič. Četrti sodnik srečanja je Miran Bukivec.

Branilec Uroš Celcer pravi: ''Še vedno menim, da so možnosti 50:50. Morali bomo prevzeti pobudo, a hkrati tudi paziti na protinapade tekmeca. Vsekakor verjamemo v pozitiven razplet.”

Finale Pokala Slovenije bo 30. maja v Stožicah, če bi Gorici v Kidričevem uspelo, bi to bil peti finale v klubski zgodovini.