V tekmi preobratov Gorica potegnila krajšo

Nova Gorica, 12.04.2018

V tekmi preobratov se ND Gorici ni uspelo prebiti v tako želeni peti finale Pokala Slovenije. V Kidričevem se je končalo z 2:2, dvema rdečima kartonoma, zgrešeno enajstmetrovko ter še eno nedosojeno.

Gorica je začela obetavno in si v 7. minuti priigrala obetavno priložnost. Gregorič je z roba kazenskega prostora močno sprožil, a vratar domačih je bil na mestu in strel brez težav ubranil.

Sledila je kazen, saj so že v naslednji minuti nogometaši Aluminija dosegli zadetek. Po napaki gostujoče obrambe je do žoge prišel Jurčevič, ki je lepo zaposlil Nuniča, le ta pa je brez težav žogo pospravil v mrežo.

V 13. minuti so, po prekršku nad Burgičem, plavo-beli imeli prosti strel z zelo obetavne razdalje, ki pa ga Žigon ni uspel uspešno realizirati in žoga je zadela domači živi zid.

Po prejetem zadetku je Gorica nemudoma pritisnila na vrata Aluminija, kar se jim je izplačalo v 24. minuti. Gregorič je s strani natančno podal v kazenski prostor, kjer se je odlično znašel Miran Burgič, ki je z glavo rezultat izenačil na 1:1.

Izjemno priložnost za izničenje zaostanka so gostujoči imeli v 27. minuti, ko je sodnik dosodil najstrožjo kazen po prekršku Šmeja nad Burgičem. Odgovornost je prevzel najizkušenejši med varovanci Mirana Srebrniča, žal pa je bil nenatančen. Žoga je zadela prečnik in rezultat se ni spremenil.

Aktiven izid je obetal zanimivo nadaljevanje, kar se je tudi uresničilo. Zmedo v domači obrambi je že v tretji minuti drugega dela hladokrvno izkoristil ofenzivni vezist Amarachi Bede Osuji in poravnal izid s prve tekme.

Po spremembi rezultata smo spremljali predvsem igro med obema 16-metrskima prostoroma, vse do 71. minute, ko se je po globinski žogi Jakšića sam pred Sorčanom znašel Tahiraj in streljal mimo gola ter tako zapravil izjemno priložnost za izenačenje.

Novogoričani so v nadaljevanju narekovali ritem igre. V eni od akcij se je po dolgi žogi pred vratarjem sam znašel Dejan Žigon, domači branilec pa ga je nepravilno oviral, a je tokrat sodnikova piščalka ostala nema.  

Za Goričane je težje postalo v 81. minuti, saj je Uroš Celcer prejel drugi rumeni karton in posledično moral zapustiti igrišče.

Aluminij je začel izvajati pritisk, ki se jim je obrestoval v zadnji minuti rednega dela, ko je po zmedi v kazenskem prostoru do strela prišel Jakšič, Tešija pa je na golovi črti posredoval z roko. Sodnik je to opazil in dosodil najstrožjo kazen ter izključil novogoriškega vezista. 11-metrovko je uspešno izvedel Zeba in s tem popeljal rdeče-bele v finale Pokala Slovenije.

Plavo-beli so prikazali solidno in pogumno predstavo, kjer jim je za napredovanje zmanjkalo tudi nekaj športne sreče.

 

Aluminij –  Gorica 2:2 (1:1) (Izid prve tekme - 2:1)

Športni park Kidričevo

Sodniki: Mertik Bojan (glavni sodnik), Kordež Grega (1. pomoč), Kovačič Andraž (2. pomoč) , Bukovec Miran (4. sodnik) , Goričan Vojko (5. sodnik) , Kovačič Darjan (6. sodnik)

Strelci: Nunič (8.), Zeba (92.); Burgič (24.), Osuji (48.)

Aluminij: Kovačič, Jurčević, Zeba, Šme, Jakšič, Mensah, Petrovič, Kepir, Štor, nunič, Tahiraj. Trener: Oliver Bogatinov

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Celcer, Šantek (od 53. Humar), Grudina, Osuji, Tešija, Žigon (od 75. Marinič), Burgič. Trener: M. Srebrnič

Rumeni kartoni: Šme; Grudina, Celcer

Rdeča kartona: Celcer (81.), Tešija (90.)