Z Mariborom za nove točke

Nova Gorica, 14.04.2018

ND Gorica se bo v nedeljo, 15. aprila ob 16.55, v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije na domačem igrišču pomerila z aktualnim prvakom Mariborom.

Vlogo favorita bodo nosili Štajerci, ki jim v tej sezoni kaže precej bolje kot Gorici. Zbrali so 55 točk, kar jih uvršča na 2. mesto prvenstvene lestvice. Goričani z 31 točkami zasedajo 6. mesto.

Vijolice so se v spomladanskem delu nekoliko oddaljile od naslova prvaka, saj so presenetljivo točke oddale Rudarju in Aluminiju z neodločenima izidoma.

Na prvem letošnjem obračunu med tekmecema je Maribor v Novi Gorici prepričljivo zmagal z rezultatom 0:3, ko je po avtogolu domače obrambe dvakrat zadel Jasmin Mešanović.

Bolj razburljivo je bilo, ko sta se ekipi pomerili v Ljudskem vrtu, kjer je Damjan Bohar zadel za vodstvo domačih, izenačil pa je Kyrian Nwabueze. Odločitev o zmagovalcu je padla šele v 88. minuti, ko je Marcos Tavares postavil končni izid 2:1.

Moštvi sta se v prvi ligi srečali že 91-krat. Uspešnejši so Štajerci, ki so vknjižili 52 zmag, medtem ko so jih plavo-beli 24. Brez zmagovalca se je končalo 15 obračunov. Statistika je nekoliko boljša za Vrtnice na domačem igrišču, kjer so zbrali 16 zmag, 19 porazov in 9 neodločenih izidov.  

V taboru Mirana Srebrniča ni novih težav s poškodbami, a domači strateg ne bo mogel računati na vse igralce, saj imata zaradi prejetega rdečega kartona na pokalni tekmi proti Aluminiju prepoved igranja Marko Tešija in Uroš Celcer, ki bo zaradi upoštevanja predkaznovanosti izpustil naslednji dve srečanji.

Glavni sodnik nedeljskega dvoboja bo Kajtazović Nejc, pomoč s strani bo imel v obliki Mateja Žuniča in Rafaela Ajdovca, četrti delivec pravice bo Aleksandar Kasapović, na dogajanje v kazenskem prostoru pa bosta pozorna Andrej Žnidaršič ter Marko Podgoršek.