Biti moramo kompaktni

Nova Gorica, 15.04.2018

Plavo-beli še niso dodobra preboleli pokalnega poraza v Kidričevem in že jih čaka nov zahteven obračun. Trener Miran Srebrnič se zaveda, da je izpad iz Pokala Slovenije pustil pečat na njegovih igralcih, vendar moštvo nedeljski obračun pričakuje z nestrpnostjo.

''Razočaranje je prisotno, vendar fantom ne morem nič očitati, ker so dali vse od sebe in pokazali veliko žara ter karakterja. Po tekmi so bile prisotne emocije in čustva, a potrebno je dvigniti glavo ter iti naprej. Mislim, da smo si zaslužili več, saj smo igrali dobro. Nekatere sodniške odločitve so bile zelo sporne, tako kot že nekajkrat v tej sezoni,'' je Srebrnič dejal uvodoma.

Nadaljeval je: ''Sedaj je to za nami in čaka nas nova tekma. Treba se je maksimalno pripraviti, saj prihaja Maribor, ki je v formi. Za njihovo igro je značilna velika posest žoge in konkretnost v napadu, a moramo verjeti vase in poskušati presenetiti.''

Jasno je, da vloga favorita v tokratnem dvoboju s pričetkom ob 16.55 pripada Štajercem, vendar domači strateg pravi, da se ne bodo branili: ''Biti moramo kompaktni, zagotovo pa se ne bomo samo branili, ker moramo tudi nekaj tvegati in poskušati zabiti gol. Pomembno je, da pokažemo dobro predstavo''.

V taboru Gorice manjkajo nekateri igralci oziroma se vračajo po dolgotrajni poškodbi, kar trenerju povzroča nekaj težav. ''Da bi ocenil, v kakšnem stanju so igralci, ki se vračajo po poškodbi, tukaj mislim predvsem Kolenca in Filipoviča, bi potreboval kakšno prijateljsko tekmo, vendar zaradi gostega razporeda za to preprosto ni časa. Ne morem jih kar poslati v ogenj po tako dolgi odsotnosti. Že precej časa trenirata z ekipo, a trening ni primerljiv s tekmo. Situacija je neugodna, vendar poskušali ju bomo čim prej vpeljati v tekmovalni ritem''.

Domače nogometaše zagotovo čaka težak izziv, a z dobrim rezultatom bi si izdatno dvignili samozavest pred nadaljevanjem sezone.