Tokrat visoko poraženi

Nova Gorica, 15.04.2018

Maribor je z dominantno predstavo nadigral Gorico in v novogoriškem Športnem parku zasluženo prišel do zmage z rezultatom 6:0.

Prvi priložnosti smo bili priča v 6. minuti, ko je Kramarič z roba 16-metrskega prostora nevarno streljal, a bil malenkost nenatančen in žoga je poletela mimo vrat. Štajerci so bili ponovno nevarni v 14. minuti preko Kramariča, ki je z lepim preigravanjem v kazenskem prostoru prišel mimo Gregoriča in sprožil nizek strel, s katerim Sorčan ni imel težav.  Domači vratar se je moral malce bolj potruditi pet minut kasneje, ko je z dobro parado ubranil močan strel Hotiča.

Kar se je napovedovalo v začetni fazi srečanja se je zgodilo v 26. minuti. Po podaji iz kota je bil Ivkovič najvišji pred goriškimi vrati in žogo z glavo poslal v mrežo.

Rezultat 0:1 se ni obdržal dolgo, saj je Jan Mlakar le tri minute kasneje povišal rezultat. Po prodoru na desni strani je sprožil močan in natančen strel v oddaljeni del gola ter tako pustil Sorčana nemočnega.

V naslednji minuti je sledil še tretji zadetek Maribora, ko je Zahović zaposlil Hotiča, ki se je prebil mimo Škarabota in z neposredne bližine zabil za 0:3.

Nova sprememba rezultata se je zgodila v 38. minuti po hitrem protinapadu vijolčastih. Mlakar je prejel globinsko žogo in nesebično podal Zahoviču, ki je žogo hladnokrvno poslal v mrežo Gorice.

Mariborčani niso popuščali in še naprej pritiskali proti domačim vratom. Sorčan je v prvem polčasu še dvakrat odlično posredoval in tako preprečil gostom, da bi dosegli nov zadetek.

Edina omembe vredna priložnost plavo-belih je bil strel Humarja, z velike razdalje, ki je letel preko vrat. To je bil edini strel varovancev Mirana Srebrniča v prvem delu tekme.

V nadaljevanju srečanja so Štajerci nadaljevali z napadalno igro in že v 47. minuti se je moral izkazati Sorčan, ki je ubranil strel Kramariča. V 50. minuti je domače rešila vratnica po Zahovičevem strelu z glavo.

Prvi strel v okvir vrat je Gorica imela v 66. minuti, ko je z roba 16-metrskega prostora sprožil Humar.

Peti gol obračuna je v 78. minuti dosegel Vrhovec. Po Derviševičevi podaji iz kota se je sam v kazenskem prostoru znašel vezist Maribora, ki je z glavo zadel za 0:5.

Končni rezultat je v 87. minuti postavil Tavares, ki je z glavo z velike razdalje dosegel zadetek za 0:6.

Maribor je bil veliko boljši nasprotnik in prepričljivo zmagal. Mogoče je slaba predstava domačih tudi posledica izpada iz pokalnega tekmovanja. Nov preizkus nogometaše Gorice čaka že v sredo, ko gostujejo v Krškem.

 

Gorica  –  Maribor 0:6 (0:4)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Kajtazović Nejc (glavni sodnik), Žunč Matej (1. pomoč), Ajdovec Rafael (2. pomoč) , Kasapovič Aleksandar (4. sodnik) , Žnidaršič Andrej (5. sodnik) , Podgoršek Marko (6. sodnik)

Strelci: Ivkovič (26.), Mlakar (29.), Hotič (30.), Zahovič (38.), Vrhovec (77.), Tavares (87.)

ND Gorica: Soričan, Škarabot, Jogan, Kavčič, Gregorič, Grudina, Humar, Džuzdanović (od 54. Kolenc), Osuji (od 77. Žigon), Marinič, Filipovič (od 45. Curk). Trener: Miran Srebrnič

Maribor: Viler, Šuler, Ivkovič, Hodžić, Pihler (od 65. Vrhovec), Derviševič, Hotič, Kramarič (od 77. Vršič), Zahovič, Mlakar (od 69. Tavares). Trener: Darko Milanič

Rumeni kartoni: Kavčič, Curk; Pihler, Hodžić

Rdeča kartona: /