Sledi gostovanje v Krškem

Nova Gorica, 18.04.2018

ND Gorica bo v sredo, 18. aprila ob 18.00, odigrala zaostalo tekmo 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki je bila meseca februarja prestavljena zaradi snega. Varovanci Mirana Srebrniča bodo po visokem domačem porazu z Mariborom rane poskušali zaceliti v Krškem.

Pogled na prvenstveno lestvico razkriva, da sta ekipi točkovno precej izenačeni, saj ima Gorica, s tekmo več, le pet točk prednosti.

Tudi Krčani so v prejšnjem krogu utrpeli visok poraz, Celje jih je premagalo s kar 5:0. V spomladanskem delu zeleno-beli ne blestijo, saj so v sedmih tekmah zbrali enako število točk. Izstopa le gostujoča zmaga nad Mariborom z rezultatom 0:2.

Nasprotnika sta se srečala že v uvodnem krogu prvenstva. Plavo-beli so v gosteh zabili en gol, prejeli pa dva in se tako domov vrnili praznih rok. Zanje je bil usoden Miljan Škrbić, ki je z dvema zadetkoma zmago zagotovil svoji ekipi. Častni zadetek za Gorico je zabil Osuji.

Obratno je bilo v Novi Gorici, kjer sta domačo zmago zrežirala Osuji in Kapić. Novogoriški nogometaši so v 6. minuti prejeli zadetek, a so se v nadaljevanju uspeli zbrati in osvojiti vse tri točke. Rezultat je v prvem polčasu izenačil Nigerijec v plavo-belem dresu, za preobrat pa je poskrbel Rifet Kapič.

Za Krško je to šele tretja sezona v prvi ligi, zato sta tekmeca odigrala le deset medsebojnih srečanj v tem tekmovanju. Uspešnejši so Novogoričani, ki imajo 5 zmag, 3 poraze in 2 neodločena izida.

V domači tabor se po odsluženi kazni vrača Marko Tešija, kar pomeni, da bo imel Miran Srebrnič na voljo skoraj vse igralce, razen Žige Lipuščka, Kyriana Nwabuezeja, ki sta odsotna že dlje časa, bo sicer zaradi lažje poškodbe stegenske mišice manjkal še Amel Džuzdanović, pogrešal pa bo tudi Uroša Celcerja, ki mora zaradi prejetega rdečega kartona v pokalni tekmi z Aluminijem izpustiti tudi tokratno srečanje.

Glavni sodnik obračuna bo Bukovec Miran, Švarc Dejan in Podobnik Mitja mu bosta nudila pomoč s strani, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Matković Aleksandar.