Iz Krškega praznih rok, že v soboto nova priložnost

Nova Gorica, 18.04.2018

Čeprav se je po zmagi nad Ankaranom pred desetimi dnevi zdelo, da bodo Novogoričani vendarle zakorakali v pozitivno serijo, se je rezultatska krivulja obrnila v drugo smer. V zaostali tekmi 19. kroga Prve lige so fantje v Krškem vknjižili nov boleč poraz z 0:1.

Odločilni trenutek se je zgodil v 82. minuti, ko je po kotu izjemno slabo reagirala gostujoča obramba. Rok Grudina in vratar Grega Sorčan sta se zaletela, žogo pa je v nebranjeno mrežo poslal Josip Balić.

Poleg zadetka za pomembno velja tudi 66. minuta. Tedaj je Matija Škarabot, morda tudi prestrogo, prejel drugi rumeni karton in moral z igrišča. Belo-modri so tako drugo polovico drugega polčasa odigrali z igralcem manj.

Dvoboj je sicer minil v taktični predstavi z obeh strani, brez izrazitih priložnosti. V prvem delu igre beležimo po en strel na vsaki strani. Po pol ure so poskušali domačini, a je bil Luka Vekić nenatančen, le nekaj minut zatem pa dober poskus Amarachija Osuija od daleč. Domači vratar je dobro posredoval.

V nadaljevanju nekoliko več prometa na obeh straneh. Na začetku polčasa se je po domačem strelu izkazal Grega Sorčan, za Gorico pa je v 58. minuti z udobnega položaja previsoko meril Dejan Žigon.  

Dvoboj izenačenih ekip se je tako zaključil z minimalno zmago domačih, saj po vodilnem zadetku gostje niso imeli pravih rešitev.

Ista nasprotnika se bosta vnovič pomerila že čez tri dni. V 28. krogu bo v soboto srečanje ob 19. uri v Športnem parku.

EKIPA POTREBUJE PODPORO! PRIDITE NA STADION!

 

NK KRŠKO – ND GORICA 1:0 (0:0)

Stadion Matije Gubca, sodnik: Bukovec (Lendava), Švarc (Ivančna Gorica) in Podobnik (Veliki Gaber).

Strelec: 1:0 Balić (82.).

NK Krško: Zalokar, Šturm, Ejup, Krajcer, Kulinitš, Balić, Mujan (od 87. Hing-Glover), Volarič, Ogrinec, Mandić (od 90. Gorenc), Vekić (od 68. Škrbić).

ND Gorica: Sorčan, Škarabot, Jogan, Kavčič, Gregorič, Tešija, Kolenc (od 71. Grudina), Žigon, Osuji, Marinič (od 69. Curk), Burgić (od 78. Nagode).

Rumeni kartoni: Volarič, Šturm, Mandić; Žigon, Škarabot, Burgić.

Rdeči karton: Škarabot (66.).