Na domačih tleh do zmage

Nova Gorica, 21.04.2018

ND Gorica je v obračunu 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije prekinila negativno serijo rezultatov. Na domačem terenu je premagala Krško z končnim izidom 2:0.

Prvo priložnost na srečanju je imelo Krško v 12. minuti. Po strelu Škrbiča je lepo posredoval Sorčan, žoga pa je pristala pri Mandiću, ki je iz neposredne bližine streljal mimo gola.

V 19. minuti so zapretili tudi domači, ko je Celcer z globinsko žogo zaposlil Osujija, ki je prišel do strela, a bil malenkost nenatančen.

Več sreče so imeli minuto kasneje, saj se je po strelu Semirja Smajlagića žoga od stative odbila v Gorenca, od njega pa v gol. Na ta način so Novogoričani prišli do vodstva z 1:0.

Sledilo je obdobje, ko si nobena ekipa ni uspela priigrati nevarnejših situacij pred nasprotnimi vrati. Videli smo nekaj polpriložnosti na obeh straneh, vendar konkretnejših poskusov v prvem delu srečanja ni bilo več.

Nadaljevanje tekme se je začelo zanimivo, saj je že v prvi minuti drugega dela Tomiček nevarno poskusil z glavo, a je njegov strel letel mimo vrat.

Po obetavnem začetku smo spremljali igro med obema kazenskima prostoroma brez nevarnosti za zadetek katere od ekip. Krško ni pokazalo dovolj želje po zadetku, zato domači niso imeli problemov z branjenjem svojih vrat.

Naslednja priložnost je prišla na vrsto šele v 83. minuti, ko je Marinič v prostor podal Guliču, ki je bil prepočasen in do žoge je pred njim prišel Zalokar.

Končni izid srečanja je v 88. minuti minuti postavil Mark Gulič, ki si je v kazenskem prostoru izboril prostor med obema osrednjima branilcema, prišel do žoge in hladnokrvno zaključil za rezultat 2:0.

Plavo-beli so prišli do pomembne zmage za dvig samozavesti, prepotrebne za nadaljevanje sezone. Pomembno je tudi, da je uspešno debitiral Smajlagić, ki bo lahko na naslednjih tekmah pomagal soigralcem do novih zmag.

 

ND GORICA – NK KRŠKO 2:0 (1:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Obrenović Rade (glavni sodnik), Kordež Grega (1. pomoč), Salkić Alen (2.pomoč), Kovačič Darjan (4. sodnik)

Strelec: Gorenc (ag., 20.), Gulič (88.)

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Kavčič, Tomiček, Gregorič, Marinič, Grudina, Kolenc (od 90. Humar), Džuzdanović (od 70. Tešija), Smajlagić (od 77. Gulič), Osuji. Trener: Miran Srebrnič

NK Krško: Zalokar, Ogrinec, Balić, Kovačič (od 74. Nesher), Škrbić, Hing-Glover (od 82. Vekić), Krajcer, Mandić (od 67. Jakolić), Ejup, Mujan, Gorenc. Trener: Alen Šćulac

Rumeni kartoni: Grudina, Balić, Hing-Glover, Škrbić.

Rdeči karton: /