V nedeljo z Olimpijo

Nova Gorica, 26.04.2018

ND Gorica bo v nedeljo, 29. aprila, odigrala srečanje 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije. V Ljubljani se bo pomerila s trenutno vodilno Olimpijo.

Goričani, ki so v preteklem krogu prekinili rezultatsko krizo, se nahajajo na 6. mestu prvenstvene lestvice, s 34 osvojenimi točkami. Ljubljančani so jih zbrali 30 več.

Zmaji so na začetku spomladanskega dela sezone s šestimi zaporednimi zmagami naravnost blesteli, a na zadnjih tekmah niso več tako uspešni. Po remiju na večnem derbiju so premagali Krško, nato pa sta sledila dva neodločena rezultata, in sicer z Domžalami in Celjem.

Plavo-beli v tem delu niso posebej uspešni, vendar jim zmaga nad Krškim v prejšnjem krogu vliva optimizem in motivacijo, za preostanek prvenstva.

To bo zadnji letošnji obračun teh dveh ekip. Zeleni so bili boljši na vseh srečanjih v aktualni sezoni. Prvič, sta za poraz Gorice poskrbela Abass in bivši član Vrtnic Eleke.

Ko sta se tekmeca drugič srečala, smo bili priča popolnemu preobratu. Za vodstvo Novogoričanov je zadel Nwabueze, rezultat pa je izenačil Bajrić. Zmago je Olimpiji zagotovil Alves z golom v 82. minuti.

Tesno je bilo tudi na tretjem srečanju, ki se je končalo z rezultatom 0:1. Junak Ljubljančanov je bil Oduwa, ki je po asistenci Savića poskrbel, da so tri točke odšle v prestolnico.

V medsebojnih dvobojih je uspešnejša Olimpija, ki je na 35 tekmah zbrala 16 zmag, 11 neodločenih izidov in 8 porazov. Goričani bolje igrajo v Stožicah kot v Novi Gorici, saj so v Ljubljani zmagali petkrat, doma pa trikrat.

Miran Srebrnič večjih problemov s poškodbami v svojem taboru nima, zato bo na razpolago imel skoraj vse svoje igralce z izjemo Curka. Poleg dalj časa odsotnega Nwabuezeja, bosta zaradi kazni počivala tudi Škarabot in Grudina.

Glavni sodnik obračuna bo Roberto Ponis, pomoč s strani mu bosta nudila Manuel Vidali in Aleš Skok, četrti delivec pravice bo Matej Žunič, na dogajanje v kazenskem prostoru pa bosta pozorna Dragoslav Perić ter Marko Podgoršek.