Izjemen v Ljubljani: Sorčan. Grega Sorčan.

Nova Gorica, 29.04.2018

Fantastična predstava mladega vratarja Grege Sorčana je v Stožicah ND Gorici prinesla točko proti še vedno vodilni Olimpiji.

Novogoriški vratar je skozi celotno srečanje deloval izjemno zanesljivo, vrhunec pa predstavlja ubranjena 11-metrovka Roku Kronavetru v 37. minuti dvoboja.

Tekma je takoj dobila pričakovano noto. Domačini so zagospodarili na igrišču, belo-modri so se osredotočili na branjenje in igro na nasprotne napade. Tako so najprej zapretili Olimpijini Tomić, Štiglec in Kronaveter. Sorčan je bil vselej pazljiv.

Gostje so delovali kompaktno, a si v 36. minuti privoščili nespretno posredovanje branilca Mattea Tomičeka, ki je ob reševanju ponesrečenega izbijanja žoge s strani Mariniča nepravilno zaustavil domačega Abassa. Strel iz najstrožje kazni je sprožil Kronaveter toda izjemni Sorčan je strel z bele točke ubranil.

V nadaljevanju podobna slika. Žogo je več časa v nogah imela Olimpija, Gorica je delovala strnjeno, kar pa niso odbili soigralci, je uspelo Sorčanu. V tem delu igre se je novogoriški vratar najbolj izkazal z obrambo Kronavetru v 71. minuti ter Vombergarju nekaj trenutkov pred koncem.

Za Novogoričane je bil v obetavni akciji Mark Gulič, vendar je preveč okleval.

To je prva točka Gorice proti Olimpiji v letošnji sezoni. Naslednjo tekmo belo-modri igrajo že v četrtek, 3. maja, ko v domači Športni park prihajajo vse boljši Celjani.

 

OLIMPIJA - GORICA 0:0 

ŠRC Stožice

Sodniki: Ponis Roberto (Koper), Vidali Manuel (1. pomoč.), Skok Aleš (2. pomoč), Žunič Matej (4. sodnik), Perić Dragoslav (5. sodnik), Podgoršek Marko (6. sodnik)

Kronaveter (Olimpija) je v 36. minuti zapravil 11-m. Sorčan je njegov strel odbil.

Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Ilić, Apau (58./Savić), Miškić, Tomić, Kronaveter, Alves (85./Vombergar), Čanađija, Issah (65./Benko).

Gorica: Sorčan, Celcer, Kavčič, Tomiček, Gregorič, Kolenc, Tešija, Humar (83./Šantek), Osuji, Marinič (61./Nagode), Smajlagić (58./Gulič).

Rumeni kartoni: Čanađija; Kavčič, Osuji

Rdeči karton: /