Začenja se naporna končnica

Nova Gorica, 02.05.2018

V četrtek, 3. maja, je na sporedu nova prvenstvena preizkušnja, ko v Športni park prihajajo Celjani. S tem obračunom se začenja naporna končnica prvenstva, saj bodo Goričani preostalih sedem tekem odigrali v razponu 24 dni.

Tekmeca na prvenstveni lestvici ločuje osem točk prednosti, ki jih ima četrto uvrščeno Celje. Plavo-beli se nahajajo na šestem mestu.

Štejerci imajo za seboj uspešen niz treh tekem, v katerem so najprej visoko premagali Krško, nato so remizirali z vodilno Olimpijo, v prejšnjem krogu pa so bili boljši od Domžal. Skozi celoten drugi del prvenstva kažejo dobro formo, saj so v 11 tekmah zbrali 6 zmag, 1 neodločen izid in 4 poraze.

Drugače je pri Novogoričanih, ki v spomladanskem delu ne kažejo blestečih predstav, vendar se njihova igra in rezultati, z izjemo tekme proti Mariboru, v zadnjih krogih izboljšujejo. V prejšnjem so igrali neodločeno proti Olimpiji, kar je zagotovo odlična popotnica za nadaljevanje prvenstva.

Prvo srečanje teh dveh ekip v aktualni sezoni se je odvilo v Areni Z'dežele, kjer je Cvek z zadetkom v 56. minuti poskrbel, da so tri točke ostale pri domačinih.

Točke so prav tako ostale pri domačih nogometaših na drugem obračunu, ko sta v Športnem parku zadela Kapić in Nwabueze, častni gol za Celjane pa je dosegel Džinić.

Niz zmag domačina se je nadaljeval in na tretji tekmi je bilo Celje boljše z rezultatom 2:0. Za vodstvo je poskrbel Kerin, končni rezultat je z avtogolom postavil Jogan.

Ekipi imata dolgo zgodovino medsebojnih obračunov, ki sega vse do premierne sezone prve slovenske nogometne lige. Odigrali sta 92 srečanj, v katerih je Gorica osvojila 36 zmag, 28-krat je bilo neodločeno, Štajerci pa so zmagali 28-krat.

Miran Srebrnič bo tokrat imel največ problemov v zadnji liniji, saj ne bo mogel računati na kaznovanega Kavčiča, Jogan ima poškodovano koleno, Lipušček še ni pripravljen na napore, Celcer pa je vprašljiv zaradi bolečin v hrbtu. V kader se vračata Grudina in Škarabot, ki sta imela prepoved igranja. Po lažji poškodbi se bo vrnil še Curk. S sezono pa je že zaključil vratar Štrukelj, ki je na ponedeljkovem treningu utrpel zlom rebra.

Glavni delivec pravice na srečanju 30. kroga Prve Lige bo Perić Dragoslav. Vojska Matej in Kasapović Aleksandar bosta opravljala vlogo stranskega sodnika, četrti sodnik pa bo Stojanoski Andraž.