Več je minut, lažje je

Nova Gorica, 03.05.2018

ND Gorica v četrtek v Športnem parku gosti Celje. Leon Marinič bo zopet pomemben člen v četi Mirana Srebrniča, saj v zadnjem obdobju nabira vse več minut. V začetni enajsterici je igral tudi na zadnji tekmi proti Olimpiji, kjer so plavo-beli osvojili točko.

''Na obračunu z Olimpijo smo imeli malce sreče, a proti takšni ekipi ni lahko igrati. Mislim, da smo dokazali tako sebi kot drugim, da lahko konkuriramo vsem tekmecem, kar nam vliva novo samozavest, ki jo bomo zelo potrebovali proti Celjanom, saj so letos v dobri formi'', je začel Marinič, ki je v letošnjem prvenstvu do sedaj zbral 18 nastopov.

Ofenzivnemu nogometašu trener izkazuje vse več zaupanja in mu poklanja veliko igralnega časa, kar je pri mladih igralcih izjemnega pomena. ''Ravno zaradi tega, ker nism bil v polnem tekmovalnem ritmu, mi je sedaj nekoliko težje, ampak se trudim po najboljših močeh. Z večjo minutažo stvari definitivno postajajo vedno lažje''.

Goričanom se obeta naporen zaključek sezone, saj jih v 24 dneh čaka kar 7 tekem in utrujenost se bo proti koncu najverjetneje že poznala. ''Fizično smo dobro pripravljeni, se pa utrujenost že malce pozna. Za nami je vendarle dolga sezona, ki pa še zdaleč ni zaključena. Pred nami so nove zahtevne tekme, zato moramo stisniti zobe in si do konca priigrati čimveč točk''.