Takšno tekmo smo dolgo čakali

Nova Gorica, 04.05.2018

Po zmagi nad Celjani, Gorica ostaja neporažena še na tretji zaporedni tekmi. Sedaj za mesti, ki vodijo v evropska tekmovanja, zaostaja le še pet točk.

Izmed treh zadetkov na srečanju je prvega dosegel Dejan Žigon, ki se je z 32. golom na devetem mestu večne klubske lestvice strelcev izenačeil z Etienom Velikonjo in Tončijem Žlogarjem. 28-letni nogometaš pravi, da je bila za zmago ključna učinkovitost ekipe. ''Skozi celotno srečanje smo bili učinkoviti, plod tega je bil tudi moj vodilni zadetek. Tomiček je lepo prodrl, sam pa sem bil ob pravem času na pravem mestu”.

Novogoriški nogometaši, so bili suvereni tako v obrambnih kot tudi napadalnih elementih igre. ''Dolgo smo čakali tekmo, na kateri bomo odigrali dvoboj z neko mirnostjo in jo tudi dočakali. Bili smo konkretni pred golom nasprotnika, dobro smo stali v polju in ob koncu povsem zasluženo zmagali''.

Na tekmi s Celjani so plavo-beli prav tako že tretjič zaporedoma ohranili mrežo nedotaknjeno. Grega Sorčan je tako nepremagan že 278 minut, dobri rezultati pa so ponovno obudili upanje za osvojitev 4. mesta. ''Verjeli smo v to in nadaljujemo niz neporaženosti, v katerem smo zbrali sedem točk. Zavedamo se, da prvenstva ni še konec in borili se bomo do konca''.

Naslednja preizkušnja Goričane čaka že v nedeljo, ko začasa kosila, ob 13.00, gostijo Domžale.