Potrebno bo izkoristiti svoje kvalitete

Nova Gorica, 05.05.2018

ND Gorica bo v nedeljo ob 13. uri skušala nadaljevati niz treh tekem brez poraza, a pred njimi je kvaliteten nasprotnik, saj v novogoriški Športni park prihajajo tretjeuvrščene Domžale.

''Lahko pričakujemo zelo dobro in gledljivo tekmo. Zagotovo bomo tako mi kot oni dali vse od sebe, vendar se nadejam zmage, ki nas bo kar lepo približala ekipam, ki so pred nami. Domžale veljajo za najučinkovitejše moštvo lige, toda tudi mi imamo svoje kvalitete in potrebno jih bo izkoristiti'', je svoja pričakovanja za prihajajoče srečanje izrazil Matteo Tomiček, ki se je na zadnjih srečanjih usidral v osrčju obrambe plavo-belih.

Mladi hrvaški branilec je k Vrtnicam prišel med zimskim prestopnim rokom, več priložnosti pa je začel dobivati na zadnjih nekaj obračunih. ''Moram povedati, da sem se v Novi Gorici zelo dobro znašel. Klub mi nudi vse, kar potrebujem za ustrezen razvoj in sedaj, ko dobivam vse več priložnosti, je vse skupaj še toliko boljše. Za nas, mlade nogometaše je to ključnega pomena''.

Zaostanek za mesti, ki vodijo v Evropo, je vedno manjši, a Tomiček ostaja prizemljen in se zaveda, da ni prostora za brezglavost. ''Cilj v preostanku sezone je, da se fokusiramo na vsako tekmo posebej. Tako moramo razmišljati in odigrati kar se da dobro, korak po korak. Če bomo vsi v moštvu dali svoj maksimum na vsakem srečanju, bo vse prišlo na svoje mesto''.