Suvereno čez Domžale

Nova Gorica, 06.05.2018

ND Gorica je na tekmi 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije suvereno premagala Domžale z rezultatom 4:1 in četrto mesto je sedaj že na dosegu roke.

Uvodne minute so minile v znamenju igre med obema kazenskima prostoroma z manjšo terensko premočjo Domžal. Nobena izmed ekip si ni uspela pripraviti resne priložnosti vse do 21. minute, ko je Bizjak močno sprožil proti vratom Sorčana, a bil je nenatančen in žoga je poletela čez gol.

Z izjemno obrambo se je v 26. minuti izkazal domači vratar, ki je po dobro odmerjenem strelu Husmanija žogo s pomočjo stative preusmeril v kot.

Nevarno je pred goriškimi vrati bilo tudi tri minute kasneje, ko je Melnjak po podaji iz kota prišel do strela z glavo, vendar meril je slabo in žogo poslal preko vrat.

Domžale so pritiskale, a zadela je Gorica. V 35. minuti je Kolenc sprožil izjemen projektil z razdaje 25 metrov in gostujoči vratar ni imel niti najmanjših možnosti. Mreža se je zatresla in domači so prešli v vodstvo.

Zadnji poizkus v prvem delu igre je pripadel rumenim, ko je Ibraimi močno streljal z velike razdalje, Soričan pa se ni pustil premagati.

Drugi polčas se je za domače začel idealno, saj je v 49. minuti po asistenci Osujija zadel Žigon. Znašel se je sam pred vratarjem in hladnokrvno zadel za 2:0.

Slavje se še ni pomirilo, a mreža gostov se je znova tresla. Gulič je v 51. minuti ukradel žogo Melnjaku, si izboril prostor pred vrati Domžal in rutinirano premagal Mulalića ter postavil rezultat 3:0.

Po tretjem zadetku so se gostujoči nogometaši zbrali in začeli izvajati pritisk, ampak večjih priložnosti si niso uspeli priigrati. Sprožili so nekaj strelov, ki pa so bili nenatančni in posledično tudi nenevarni.

Plavo-beli so povišanje vodstva iskali iz protinapadov. Enega takšnih je zrežiral Marinič, ki je lepo preigraval na desni strani, podal Smajlagiću v kazenski prostor, ta pa je lepo našel Grudino, ki je streljal, a vratar je bil na mestu.

Do priložnosti je v 87. minuti prišel Smajlagić, ki je lepo preigral branilca Domžal na robu 16-metrskega prostora in sprožil proti vratom, kjer se je moral izkazati Mulalić.

Častni zadetek za goste je po napaki domače obrambe v 90. minuti zabil Nicholson in tako prekinil niz treh tekem Gorice brez prejetega zadetka.

To pa ni bil zadnji gol na srečanju, saj je Smajlagič po tem, ko je žogo vodil čez več kot polovico igrišča, natančno streljal in domžalski vratar je bil znova nemočen.

Tekma se je končala z rezultatom 4:1 v korist domačih, ki so z novimi tremi točkami podaljšali niz neporaženosti in naredili velik korak proti 4. mestu.

 

Gorica – Domžale 4:1 (1:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Skomina Damir (1.sodnik), Vidali Manuel (1.pomoč), Švarc Dejan (2.pomoč), Ponis Roberto (4.sodnik)

Streleci: Kolenc (35.), Žigon (49.), Gulič (51.), Smajlagić (91.); Nicholson (90.)

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Kavčič, Tomiček, Gregorič, Grudina, Kolenc, Tešija (od 78. Humar), Osuji, Gulič (od 73. Smajlagić), Žigon (od 62. Marinič). Trener: M. Srebrnič

Domžale: Mulalić, Vetrih, Klemenčič, Širok (od 67. Hodžić), Bizjak, Ibraimi, Melnjak, Nicholson, Rom (od 55. Žužek), Gnezda Čerin, Husmani. Trener: S. Rožman

Rumeni kartoni: Franjič

Rdeči karton: /