Po nadaljevanje niza v Kidričevo

Nova Gorica, 09.05.2018

Nogometaši ND Gorica bodo v četrtek, 9. maja ob 18:00 uri, odigrali srečanje 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Tokrat odhajajo v Kidričevo, kjer bodo skušali nadaljevati zmagoviti niz.

Prvenstvena lestvica razkriva, da so Novogoričani precej uspešnejši, saj imajo 41 točk, kar je 14 več od Aluminija.

Kidričani v zadnjem obdobju ne blestijo, vendar imajo za seboj nekaj dobrih rezultatov. Na zadnji tekmi so uspeli remizirati proti Celju, dober rezultat so odnesli tudi iz Krškega, saj so jih premagali. Slabše so se odrezali proti Ankaranu, ko so odnesli le točko, proti Olimpiji in Mariboru so izgubili.

Gorica je v odličnem nizu štirih tekem najprej premagala Krško, nato igrala neodločeno z Olimpijo v gosteh in sledili sta zmagi proti Celju in Domžalam. Na omenjenih obračunih so prejeli vsega en zadetek.

Prvo letošnje srečanje je bilo zelo izenačeno, a na koncu so tri točke osvojili plavo-beli z golom Grudine v 94. minuti.

Bolj gladko je bilo, ko sta se ekipi pomerili v Kidričevem, kjer so Vrtnice suvereno zmagale z rezultatom 0:3. Med strelce sta se upisala Škarabot in dvakrat Kapić.

Mark Gulič je poskrbel, da so domači vse točke zadržali doma, na tretji tekmi v aktualni sezoni, ko je po stativi Burgiča žogo pospravil v mrežo in postavil končni rezultat 1:0.

Tekmeca sta se srečala tudi v polfinalu Pokala Slovenije, kjer so bili nogometaši Aluminija boljši in s skupnim rezultatom 4:3 napredovali v finale.

V prvenstvenih medsebojnih obračunih dominira Gorica, ki je v 11 srečanjih 9-krat zmagala, 1-krat remizirala in 1-krat izgubila.

Miran Srebrnič novih težav s poškodbami ali kartoni v svojem kadru nima, manjkata torej Škarabot in Jogan zaradi težav s kolenom. Lipušček se je že pred časom vrnil na treninge, a ni še pripravljen na napore, ki jih prinaša igranje v prvi slovenski ligi.

Podgoršek Marko bo glavni delivec pravice na tekmi, stranska sodnika bosta Mikača Goran in Kalan Miha, četrti sodnik pa bo Žnidaršič Andrej.