Prvi strateg po zadnjem spodrsljaju

Nova Gorica, 11.05.2018

Plavo-beli so v Kidričevem izpustili priložnost, da bi se po točkah izenačili s četrtimi Celjani in petim Rudarjem. Aluminij je se izkazal za pretrd oreh, toda možnosti za četrto mesto še vedno ostajajo realne.

Po gostujočem dvoboju 32. kroga Prve Lige je trener ND Gorice Miran Srebrnič razmišljal takole: “Tekma je bila enakovredna, vendar smo sami odigrali pod nivojem. Nismo bili dovolj čvrsti v dvobojih, ni bilo dovolj žara, ki smo ga lahko videli na prejšnjih tekmah. Če na tak način odigraš srečanje, ne moreš zmagati. Domačini so si bolj želeli te zmage.''

Nadaljeval je: ''En trenutek oziroma ena situacija odloča tekmo. Malo sem razočaran, ker sem mislil, da bo vseeno večji naboj v tem dvoboju. Mogoče, da so fantje zaradi tega gostega razporeda tudi utrujeni, ampak nihče te po tem ne sprašuje. Tekmo je treba vedno zgarati do konca. Sicer je v prvenstvu še vse odprto, vendar moramo biti boljši kot tokrat. To ni bilo dovolj dobro.”

Prvi strateg ekipe je komentiral še odločilni trenutek, zadetek domačih: “Prišlo je do nepredvidene odbite žoge, ampak strelec je tudi lepo zadel. Problem ni bil samo ta zadetek. Dvoboje na sredini smo večinoma izgubili. Prenos igre na nasprotno polovico in ustvarjanje kvalitetnih rešitev tako ni bilo dovolj dobro. Tudi mi smo imeli lepe priložnosti, da bi povedli. Lahko bi to kaj spremenilo, toda ta predstava zame ni bila dobra.”

Naslednji obračun je že v ponedeljek, ko ob 18. uri v Športni park prihaja NK Triglav Kranj.