V ponedeljek s Triglavom

Nova Gorica, 13.05.2018

ND Gorica bo v ponedeljek, 14. maja, odigrala srečanje 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije. V novogoriški Športni park prihaja ekipa Triglava iz Kranja.

Triglav se bori za obstanek v ligi in je z 22 točkami ter boljšo gol razliko mesto nad Ankaranom, ki je zadnji. Goričani potrebujejo zmago, saj lovijo zaostanek za četrtim mestom, ki znaša tri točke.

Kranjčanom gre v drugem delu sezone zelo slabo, saj so v uvodnih enajstih srečanjih osvojili le dve točki, se je pa stanje nekoliko izboljšalo na zadnjih treh obračunih, kjer so dvakrat zmagali.

Plavo-belim je šlo v zadnjem obdobju odlično in bili so v nizu štirih zmag z le enim prejetim zadetkom. Prejšnji krog se je ta niz prekinil, ko so izgubili proti Aluminiju in si nekoliko otežili lov za evropskimi mesti.

Prvi letošnji dvoboj je bil odigran v Kranju, kjer so bili boljši gostje z rezultatom 1:3. Povedli so nogometaši Triglava z zadetkom iz 11-metrovke. Izenačil je Kapić, nato pa sta v zaključku zadela Edafe in Gulič.

Drugačno tekmo smo spremljali v Novi Gorici, saj so Kranjčani suvereno zmagali z rezultatom 0:3. Med strelce sta se vpisala Tijanić in dvakrat Poplatnik, ki je drugi strelec lige.

Na tretjem medsebojnem srečanju v aktualni sezoni smo bili priča delitvi točk. Elsner je zadel za vodstvo Triglava, Žigon pa je izenačil in tako postavil končni izid 1:1.

Statistika medsebojnih obračunov je na strani Novogoričanov, ki so 11-krat zmagali, 7-krat izgubili in 7-krat igrali neodločeno.

Miran Srebrnič bo tokrat pogrešal le Jogana zaradi težav s kolenom. Treningom se je priključil Škarabot, ki je saniral poškodbo kolenskih vezi.

Vloga glavnega delivca pravice bo pripadla Mitji Žgancu, s strani mu bosta pomoč nudila Tomislav Pospeh in Alen Salkić, četrti sodnik pa bo Rade Obrenović.