Beležimo domači poraz

Nova Gorica, 14.05.2018

V domači tekmi 33. kroga Prve Lige se Gorici ni izšlo. Z 0:2 so bili boljši nogometaši kranjskega Triglava.

V uvodnih minutah smo spremljali predvsem igro med obema kazenskima prostoroma z veliko napakami na obeh straneh, zato si nobena ekipa ni uspela pripraviti resnejše priložnosti. Prvo smo dočakali v 15. minuti, ko je Udovič s precejšnje razdalje sprožil močan strel, ki pa je zletel mimo domačih vrat.

Gostje so znova zapretili v 29. minuti, ko je Poplatnik žogo dobro zadel z glavo, vendar izkazal se je Sorčan in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Domači vratar je imel ponovno veliko dela nekaj minut kasneje po strelu Bukare, saj je ta sprožil močno in tudi natančno, a ne dovolj, da bi presenetil odličnega Sorčana.

Novogoriški nogometaši so imeli v prvem delu igre žogo nekoliko več v svoji posesti, a so v napadalni tretjini delali preveč napak in si tako niso uspeli priigrati resnejše priložnosti.

Drugi polčas so domači začeli bolje in v 55. minuti je Smajlagić najprej lepo preigraval, nato pa sprožil močan strel proti vratom Triglava, ki pa ga je Džafič ubranil.

V 60. minuti se je zatresla mreža Novogoričanov. Poplatnik je po podaji iz kota prišel do strela z glavo, ki ga je natančno odmeril in Sorčan je bil brez moči.

V 72. minuti je nevarno poizkusil Tešija s strelom z roba kazenskega prostora, ki je bil premalo natančen.

Končni rezultat obračuna je v 79. minuti iz prostega strela postavil Poplatnik, ko je z neubranljivim strelom v desni zgornji kot gola premagal Sorčana.

 

Gorica – Triglav 0:2 (0:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Mitja Žganec (glavni sodnik), Tomislav Pospeh (1. pomoč), Alen Salkić (2.pomoč), Rade Obrenovič (četrti sodnik).

Strelec: Poplatnik (60., 79.)

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Gregorič, Tomiček, Nagode, Tešija (od 73. Džuzdanovič), Kolenc, Curk, Marinič, Smajlagič (od 67. Burgič), Gulič (od 63. Osuji). Trener: M. Srebrnič

Triglav: Džafič, Šmit, D. Kryeziu, Elsner, Bukara, E. Kryeziu (od 56. Vokić), Bojič, Tijanič, Udovič, Poplatnik (od 82. Žurga), Majcen (od 66. Pušnik). Trener: S. Brkić.

Rumeni kartoni: Elsner, Bukara, Vokić; Tešija, Nagode, Džuzdanović, Celcer, Kolenc.

Rdeči karton: /