V Velenje brez kapetana

Nova Gorica, 17.05.2018

ND Gorica bo v petek, 18. maja ob 18. uri odigrala srečanje 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Novogoriški nogometaši odhajajo na gostovanje v Velenje, kamor zaradi težav s kolenom ne bo odpotoval Alen Jogan.

Prvenstvena lestvica razkriva, da imajo Goričani šest točk zaostanka za četrtouvrščenim Rudarjem in bi se jim z zmago nevarno približali.

Knapi se pobirajo po nizu štirih tekem brez osvojene točke, v katerem so med drugim izgubili tudi proti Ankaranu. Iz rezultatske krize sta jih povlekla remi proti Olimpiji in zmaga nad Celjem v prejšnjem krogu. 

Plavo-beli so v drugačnem položaju, saj so po sijajnih štirih tekmah brez poraza dvakrat zapored izgubili. Premočna sta bila Aluminij in Triglav, ki sta jim zelo otežila lov za četrtim mestom.

Na prvem dvoboju v aktualni sezoni je kazalo, da se bo srečanje končalo z neodločenim izidom, vse do 91. minute, ko je Andrija Filipovič poskrbel za slavje novogoriških nogometašev.  

Stadion ob jezeru je gostil drugo letošnjo tekmo teh dveh ekip, na kateri so bili boljši domači. Trifković je zadel za vodstvo, dvome o zmagovalcu pa je v zaključku razblinil Vizinger.

Ko sta se tekmeca letos tretjič srečala, je bil rezultat neodločen. Videli smo dva zadetka, ki sta padla v razmaku petih minut. Prvega je zabil Šehić z 11-metrovke, izenačil pa je Džuzdanović.

Statistika medsebojnih obračunov je zelo izenačena, saj ima Rudar v 78 obračunih le zmago več od Gorice. Brez zmagovalca sta se razšla v 19 primerih.

Miran Srebrnič bo pogrešal le kapetana Alena Jogana, ki je uspešno prestal operacijo kolena, natančneje meniskusa, sedaj pa ga čaka nekajmesečno okrevanje. S sezono je tako že zaključil.

Glavni delivec pravice bo Roman Glažar, stranska sodnika bosta Aleš Skok in Aleksander Burjan, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Marko Lacković.