V gosteh do treh točk!

Nova Gorica, 18.05.2018

ND Gorica se v obračunu 34. kroga Prve Lige Telekom Slovenije veseli zmage, ki jih ohranja v boju za 4. mesto. V Velenju je za minimalno slavje poskrbel Uroš Celcer.

Prva priložnost na srečanju je pripadla gostujočim nogometašem v 10. minuti. Filipovič je prejel podajo v kazenski prostor in sprožil strel, ki je vratarju Knapov povzročil veliko težav, žoga pa je na koncu končala v kotu.

Domači so odgovorili v 21. minuti preko Trifkovića, ki je zapravil zelo lepo priložnost, saj je iz ugodne pozicije streljal mimo vrat.

Najpomembnejši trenutek prvega polčasa se je zgodil v 36. minuti, ko je sodnik dosodil 11-metrovko za Gorico po prekršku Bijola nad Osujijem. Odgovornost je prevzel Celcer in rutinirano zadel za vodstvo z 0:1.

Nevarnejših priložnosti v prvem delu ni bilo, igra pa se je večinoma odvijala med obema kazenskima prostoroma s precej napakami na obeh straneh.

Več obetavnih situacij smo lahko videli v drugem polčasu, v katerem so Velenjčani zapretili že v 52. minuti, ko je Parfitt prišel do strela z glavo, ki ga je Sorčan zanesljivo ubranil.

Več dela je vratar plavo-belih imel štiri minute kasneje, ko je gol preprečil Radiču, ki je sprožil dober strel z glavo.

Nevarno pred gostujočimi vrati je bilo tudi v 61. minuti, ko je Šehič prejel globinsko žogo v kazenski prostor in prišel do strela, a zopet je bil na mestu Sorčan.

Obrambam goriškega vratarja kar ni bilo konca in nova je sledila v 66. minuti. Po podaji Čoraliča proti golu in slabem posredovanju Tomičeka je z refleksno reakcijo preprečil izenačenje.

V 71. minuti so imeli Novogoričani malce sreče, saj je strel Radiča ustavila stativa, od katere se je žoga odbila do Trifkoviča, ki je streljal z razdalje petih metrov, a Sorčan se je odločil zakleniti vrata in njegov strel zaustavil.

Stativa je veselje gostov preprečila tudi v 81. minuti. Šehič je poizkusil z volejem, a zmanjkalo mu je malce sreče in žoga je zadela okvir vrat.

Plavo-beli so vzdržali vse pritiske Knapov in si prigarali pomembne tri točke. Do konca prvenstva sta še dve tekmi, zato upanje za osvojitev četrtega mesta ostaja.

 

Rudar – Gorica 0:1 (0:1)

Mestni stadion ob jezeru

Sodniki: Roman Glažar (glavni sodnik), Aleš Skok (1. pomoč), Aleksander Burjan (2. pomoč), Marko Lacković (4. sodnik)

Strelec: Celcer (iz 11-metrovke; 36.)

Rudar: Pridigar, Ćoralić (od 77. Tučić), Pušaver, Vasiljević, Tomašević, Bijol, Trifković, Djair (od 71. Črnčič), Radić, Bolha (od 53. Novak), Šehić. Trener: M. Pušnik

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Gregorič, Kolenc, Grudina, Tešija (od 74. Škarabot), Osuji, Marinič (od 84. Humar), Filipovič (od 79. Gulič). Trener: M. Srebrnič

Rumeni kartoni: Novak; Tešija

Rdeči karton: /