Še zadnjič letos doma - tokrat tudi s prostim vstopom!

Nova Gorica, 21.05.2018

ND Gorica bo v sredo, 23. maja odigrala še zadnji domači dvoboj tekmovalne sezone 2017/18. Srečanje 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije je na sporedu ob 16. uri, v novogoriški Športni park pa prihajajo nogometaši Ankarana. Vstop na tekmo je prost!

Prvoligaški novinec se nahaja na zadnjem mestu prvenstvene lestvice in nujno potrebuje točke, če se želi izogniti izpadu. Goričani so še vedno v igri za uvrstitev v evropska tekmovanja, saj imajo za četrtouvrščenim Rudarjem tri točke zaostanka, zato je zmaga na sredini tekmi prav tako nujna tudi v domačem taboru.

Ankarančani v zadnjem obdobju igrajo dobro, saj so na zadnjih osmih obračunih izgubili le trikrat, v 33. krogu so vodilni Olimpiji odščipnili točko, v nedeljo pa so proti Celju sicer klonili.

Gorica je po dveh porazih ponovno zmagala, zato se v predzadnjo tekmo sezone podaja z dobro popotnico. Dodatno samozavest jim zagotovo vliva odlična forma vratarja Grege Sorčana, ki je na tekmi z Rudarjem ponovno zaklenil svoja vrata.

Plavo-beli so si zmago na prvem letošnjem medsebojnem obračunu zagotovili že v zgodnji fazi srečanja, ko sta zadela Osuji in Kapič.

Tudi na drugi tekmi je vse kazalo na zmago Vrtnic, saj sta jih Nwabueze in Kapić popeljala v vodstvo z 2:0, a Ankarančani so se prebudili in preko Vodeba ter Meledjeja rezultat izenačili.

Ko sta se tekmeca tretjič srečala, je bil junak Osuji, ki je z dvema zadetkoma poskrbel, da so tri točke ostale v Novi Gorici.

Za Ankaran je to prva sezona v Prvi ligi Telekom Slovenije, zato kluba nimata zgodovine medsebojnih obračunov v tem tekmovanju, razen tistih, ki so bili odigrani v letošnji sezoni.  

Miran Srebrnič novih težav s poškodbami v svojem kadru nima, saj manjkajo zgolj igralci, ki so odsotni že dlje časa. Jogan je prestal operacijo kolena in bo počival nekaj mesecev, Januš Štukelj ima še vedno poškodovano rebro, odsoten je tudi Nwabueze.

Vlogo glavnega sodnika bo opravljal Darjan Kovačič, pomoč s strani mu bosta nudila Grega Kordež in David Gabrovec, četrti sodnik pa bo Bojan Tkalčič.