Burgič ob slovesu: Težko bi napisal boljši scenarij

Nova Gorica, 24.05.2018

Novogoriški Športni park je v sredinem popoldnevu doživel enega lepših trenutkov v aktualni sezoni 2017/18, na katero bo čez tri dni padel dokončen zastor.

Pred obračunom je bil namreč v Miranovo čast pripravljen krajši program, s katerim mu je klub izkazal svojo hvaležnost za vse storjeno.

Najprej se je sprehodil skozi špalir soigralcev in mladih upov nogometne šole, nato se je povzpel na tribuno, kjer so ga pozdravili njegovi najbližji. Sledila je pot na vrh stadiona, od koder si je z ženo in hčerko ogledal koreografijo mladih nogometašev, ki so sestavili besedo hvala, poleg njih pa razpeli transparent, na kateremu je pisalo »ker si naš vzor«, torej: Hvala ker si naš vzor.

Za zaključek programa je na igrišču s strani predsednika kluba g. Harija Arčona, direktorja kluba g. Sebastjana Komela in tehničnega koordinatorja g. Mateja Rožiča Mavriča prejel spominsko sliko.

Plavo-beli so se ob slovesu ikone kluba Mirana Burgiča v drugem polčasu razleteli po igrišču, kar so z bučnim aplavzom pozdravili tudi številni navijači. ''Težko bi bilo boljše. Če bi sam pisal scenarij, ne bi mogel napisati boljšega in izjemno sem vesel, da sem se poslovil na tak način. Dva zadetka, asistenca in zmaga ekipe kar pomeni, da smo še vedno v boju za četrto mesto''.

Burgić pravi, da je poslovilno tekmo doživel bolj emocionalno, kot je pričakoval: ''Zelo sem bil presenečen. Mislil sem, da bom čustveno zdržal in da sem na to pripravljen, ampak ko sem stopil pred publiko se je izkazalo, da nisem in solz nisem mogel zadržati. Zares lepo je bilo videti vse to''.

Veliko navijačev Gorice bi si želelo, da bi Burgič kariero nadaljeval, a on te možnosti ne dopušča: ''Odločitev je dokončna in ni mi žal, vesel pa sem, da sem zaključil na tak način''.

Nogometaši ND Gorica svojo 27. zaporedno prvoligaško sezono zaključujejo v nedeljo ob 16. uri v Ljudskem vrtu!

 

MIRAN, HVALA ZA VSE!