Za konec na Štajersko

Nova Gorica, 27.05.2018

ND Gorica bo v nedeljo, 27. maja, odigrala srečanje 36. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Novogoriški nogometaši bodo prvenstvo zaključili z gostovanjem v vročem Mariboru.

Maribor se z Olimpijo, ki ima 2 točki več, bori za naslov prvaka, zato nujno potrebuje zmago. Plavo-beli imajo še vedno možnosti za uvrstitev na 4. mesto toda za Rudarjem zaostajajo 3 točke, torej je zmaga nuja tudi v goriškem taboru.

Štajerci so v spomladanskem delu nadoknadili zaostanek za Olimpijo, ki so si ga priigrali v prvem delu sezone, nato pa na večnem derbiju izgubili in sedaj svoje usode nimajo več v svojih rokah, saj bodo Ljubljančani v primeru zmage na zadnji tekmi osvojili lovoriko.

Gorica je zmagala na zadnjih dveh obračunih, kar nakazuje na dobro formo v zaključku prvenstva. Odlično brani Grega Sorčan, ki je predvsem v Velenju prikazal izjemno predstavo.

Na prvem letošnjem dvoboju je Maribor iz Nove Gorice brez večjih težav odnesel tri točke. Jogan je zadel lastno mrežo, vodstvo je povišal Mešanović, ki je tudi postavil končni rezultat 0:3.

Bolj napeto je bilo v Ljudskem vrtu, kjer je domače v vodstvo popeljal Bohar, izenačil pa je Nwabueze. Vse je kazalo na neodločen izid, a v 88. minuti je Tavares zadel za zmago Vijolic.

Ta tretjem letošnjem obračunu teh dveh ekip so Vrtnice doživele najhujši poraz v aktualni sezoni. Njihova mreža se je zatresla kar 6-krat, strelci pa so bili Ivković, Mlakar, Hotić, Zahović, Vrhovec in Tavares.

Tekmeca sta se v prvi slovenski ligi srečala 92-krat. Maribor je boljši, saj ima 53 zmag in le 24 porazov, neodločeno je bilo na 15 tekmah.

Miran Srebrnič bo pogrešal Roka Grudino, ki je bil eden izmed ključnih mož v tej sezoni. Mladi vezist si je na srečanju z Ankaranom zvil gleženj in bo odsoten dober mesec. Manjkal bo tudi že dlje časa poškodovani Alen Jogan.

Glavni sodnik bo Nejc Kajtazović, s strani mu bosta pomagala Rafael Ajdovec in Dejan Povšnar, vlogo 4. sodnika bo opravljal Aleš Skok, na dogajanje v kazenskem prostoru pa bosta pozorna Dragoslav Perić in Roman Glažar.