Tekmovalne sezone 2017/18 je konec

Nova Gorica, 27.05.2018

Tekmovalne sezone 2017/18 je konec. Gorica je v 36. krogu Prve Lige TS klonila v Ljudskem vrtu in tako s 47 točkami zaključuje na 6. mestu.

V uvodnih minutah srečanja je Maribor močno prevladoval na igrišču in si priigral nekaj kotov ter prosti strel iz obetavnega položaja, a nič konkretnejšega, kar bi lahko ogrozilo vrata Sorčana.

V 20. minuti se je to spremenilo, ko je Tavares prejel lepo podajo Derviševića v kazenski prostor, kjer se je znašel sam in z glavo zadel za 1:0.

Nov zadetek je sledil že 2 minuti kasneje, ko je Vršič z veliko sreče poslal žogo za hrbet gostujočemu vratarju. Streljal je z razdalje 12 metrov in žogo zelo slabo zadel, a ta se je tako odbila, da je bil Sorčan brez moči.

Plavo-beli so bili prvič nevarni v 35. minuti, ko je Burgić z volejem poizkusil premagati Handanovića, ampak bil je nenatančen in njegov strel je poletel prek gola.

V prvem delu priložnosti za spremembo rezultata ni bilo več. Domači so imeli pobudo in igrali boljše, nobena izmed ekipa pa ni več zapretila.

Drugi polčas je nevarneje začela Gorica, saj je v 52. minuti Gulič prišel do strela z glavo, ki pa ni bil natančen in Handanović ni imel težav.

Domači vratar je novo obrambo vknjižil v 56. minuti, ko je ubranil nevaren poizkus Osujija.

Igra novogoriških nogometašev je bila v drugem delu boljša, saj so v obrambi stali veliko boljše, Mariborčanom niso puščali veliko prostora in pogosteje so prehajali na nasprotnikovo polovico.

So pa Štajerci vendarle prišli do priložnosti preko Kramariča, ki je v 80. minuti nevarno sprožil proti vratom, a izkazal se je Sorčan, ki je strel zaustavil.

Do konca obračuna smo spremljali igro med obema kazenskima prostoroma brez večjih razburjenj ali obetavnih situacij. Tekma se je končala z rezultatom 2:0 za Maribor, naslov prvaka pa se veseli ljubljanska Olimpija, ki je v Domžalah remizirala.

 

Maribor – Gorica 2:0 (2:0)

Ljudski vrt

Sodniki: Nejc Kajtazović (glavni sodnik), Rafael Ajdovec, (1.pomoč), Dejan Povšnar (2.pomoč), Aleš Skok (3. pomoč), Dragoslav Perić (4. pomoč), Roman Glažar (5. pomoč)

Strelci: Tavares (20.), Vršič (22.)

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Kavčič, Tomiček, Curk, Osuji, Kolenc (od. 72 Humar), Tešija, Burgić (od 61. Filipović), Gulič (od 79. Marinič). Trener: M. Srebrnič

Maribor: Handanović, Kolmanić, Šuler, Ivković, Milec, Dervišević, Vrhovec (od 78. Kramarič), Pihler, Tavares, Vršič (od 68. Hotić), Mlakar od 62. Mešanović). Trener: D. Milanič.

Rumeni kartoni: Kolmanić, Vrhovec

Rdeči karton: /