Pokazali smo veliko dobrih stvari

Nova Gorica, 30.05.2018

V minuli sezoni je kapetan Gorice Alen Jogan zbral 16 nastopov, s katerimi se je povzpel na 5. mesto večne klubske lestvice po številu nastopov. Žal pa je ob koncu utrpel poškodbo kolena, ki mu je onemogočila nastopanje v zaključku prvenstva.

Čeprav precejšen del prvenstva ni mogel igrati, je osrednji branilec ekipo pozorno spremljal z roba igrišča in se s trenerjem Srebrničem strinja, da je prostora za napredek še veliko: ''Pred sezono smo si želeli uvrstitve v Evropo, kar nam na koncu žal ni uspelo. Kljub temu, da se nam ni uspelo uvrstiti v evropska tekmovanja, mislim da smo v tej sezoni pokazali veliko dobrih stvari, ki jih je treba ohraniti, izboljšati pa moramo tiste, v katerih imamo še rezerve''.

V dolgi sezoni so plavo-beli doživljali lepe in manj lepe trenutke. Najvišji vzpon in najnižji padec je Jogan opisal takole: ''Zagotovo lahko kot najboljši trenutek sezone izpostavim napredovanje v 2. krog kvalifikacij za evropsko ligo. Pomerili smo se z dvema kakovostnima ekipama, kot sta Shirak in Panionios, poleg tega pa nam je preboj čez prvo evropsko stopničko uspel po zelo dolgem obdobju. Skozi sezono so bile tekme, ko smo igrali zares dobro in nanizali nekaj zmag zapored. Kot najslabši trenutek bi izpostavil izpad v polfinalu pokala proti Aluminiju. Mislim, da smo povratno tekmo odigrali zelo dobro in po mojem mnenju smo si zaslužili več''.

Letošnje prvenstvo mu je zaznamovala poškodba kolena, ki ga je na prisilni počitek poslala za več mesecev: ''Operacija kolena je za mano. Po pogovoru z dr. Ambrožičem moram še naslednji mesec uporabljati bergle, saj sem imel večji defekt hrustanca. Pri meni je največji problem prav hrustanec, saj meniskus ni tako problematičen. Ko bom lahko hodil brez pomoči, me čaka rehabilitacija v toplicah in potem postopoma treningi na igrišču. Po prvih napovedih zdravnikov naj bi bil odstoten 3 do 4 mesece, lahko tudi manj. Vse je odvisno od tega, kako bo potekala rehabilitacija, kar pa je težko napovedati. Upam in naredil bom vse, da bo ta proces čim krajši ter da se kmalu vrnem na igrišče, saj mi motiva ne manjka''.