V nadaljevanje brez sedmerice

Nova Gorica, 30.05.2018

Po končani sezoni se je dogajanje iz igrišč preselilo v klubske pisarne, kjer se zavzeto pripravlja mozaik igralcev za naslednjo sezono.

Igralski kader Mirana Srebrniča zapušča kar nekaj nogometašev. Svojo nogometno pot je zaključil Miran Burgić, posledično ga v naslednji sezoni med izbranci domačega stratega, tako kot tudi Škarabota, Gregoriča, Šantka, Žigona, Nagodeja in Edafeja ne bo.

Matija Škarabot, s katerim ob izteku pogodbe ni prišlo do dogovora o nadaljnjem sodelovanju je produkt novogoriške nogometne šole in je v članski kategoriji debitiral v sezoni 2008/2009. Leta 2010 je odšel v belgijski Gent, nato pa nastopal še za Rijeko in Olimpijo, preden se je leta 2015 vrnil v Novo Gorico. Levi bočni branilec je za Vrtnice zbral 131 nastopov v slovenskih tekmovanjih, od tega 52 v prvem obdobju in 79 v drugem.

Nov igralec, ki se je kalil v domači nogometni šoli je Miha Gregorič. Tudi njemu se je pogodba iztekla in ni prišlo do dogovora o novi. Za člansko moštvo je prvič zaigral v sezoni 2008/2009, vidnejšo vlogo pa je začel pridobivati naslednjo sezono. Leta 2013 je odšel v Luko Koper, kjer je preživel 2 leti in se nato vrnil nazaj v Gorico. Za plavo-bele je v tekmovanjih pod okriljem NZS v prvem obdobju zbral 89 nastopov, v drugem pa 79, torej skupno 168.

Dejan Žigon je naslednji, ki prav tako odhaja ob izteku pogodbe. Član Gorice je postal pri kadetih, svoj debi v članski kategoriji pa je dočakal v sezoni 2009/2010. Naslednjo je v Novi Gorici odigral samo polovično, saj je bil v spomladanskem delu poslan na kaljenje v Belo Krajino. Po vrnitvi s posoje je za plavo-bele igral do konca sezone 2012/2013 in se nato preselil v Italijo k Barletti, kjer je igral eno sezono, preden se je vrnil k Vrtnicam. Po letu igranja v prvi slovenski ligi je zopet odšel v tujino, tokrat na Poljsko h klubu po imenu Grudziadz. Po sezoni na Poljskem je leta 2016 ponovno prišel v Novo Gorico in od takrat igral v plavo-belem dresu. Za Goričane je v slovenskih tekmovanjih skupno zbral 190 nastopov in 38 zadetkov.

Odhaja tudi Tilen Nagode, ki je v Gorico prišel kot kadet leta 2012. Za člane je debitiral v sezoni 2014/2015, ko je še vedno nastopal za mladince, za katere je zabil 21 zadetkov. V štirih sezonah je za člansko selekcijo zbral 72 nastopov in 1 zadetek.

Naslednji, ki zapušča Vrtnice je Matej Šantek, ki se mu je iztekla polletna posoja iz Rijeke. Mladi hrvaški vezist je za člane zbral 5 nastopov.

Že pred časom je po sporazumni prekinitvi pogodbe moštvo zapustil Donatus Joseph Edafe, ki je v Novo Gorico prišel januarja 2017. Zbral je 23 nastopov in 5 zadetkov.

Vsem nogometašem se iskreno zahvaljujemo za celoten doprinos, vse na igrišču spisane zgodovinske trenutke in jim v nadaljevanju svoje športne poti želimo vse najboljše.