Marinič v plavo-belem do 2021!

Nova Gorica, 06.06.2018

Kadrovske aktivnosti za prihajajočo sezono se nadaljujejo. Sodelovanje z ND Gorica je obnovil perspektivni mladi nogometaš, Leon Marinič.

Mladi ofenzivni vezist je član Gorice postal že v mladinskih selekcijah, svoj debi v članski konkurenci pa je vknjižil v sezoni 2015/2016, ko je še vedno imel status mladinca. Polovico svoje prve članske sezone je prebil v Brdih, kjer je na 15 tekmah zabil 4 zadetke, nato pa se je vrnil k plavo-belim.

Marinič je za Vrtnice zbral 38 nastopov in dosegel 3 zadetke. Stara pogodba se mu sicer še ni iztekla, a se je vodstvo kluba odločilo, da mu ponudi novo, ki ga h klubu zavezuje do konca koledarskega leta 2021.

Ob podaljšanju je dejal: “Bolj kot nove pogodbe se veselim in zavedam priložnosti, ki mi je bila dana. Pogodba je samo formalnost, sedaj pa komaj čakam začetek nove sezone, da upravičim izkazano zaupanje.”

Za njim je sezona v kateri je v vseh tekmovanjih odigral 31 srečanj, ocenjuje pa jo takole: “Verjetno sem imel nekoliko previsoka pričakovanja, a sezono sem si želel oddelati še boljše. Glede mojih predstav vem, da sem sposoben pokazati več in verjamem, da bom v sezoni, ki sledi, to tudi dokazal.”

Za prihodnost ima ambiciozne cilje: “Na osebnem nivoju definitivno pričakujem napredek. Z dobrimi predstavami si želim napredovati in narediti preskok z odhodom v tujino. Takšen je tudi interes kluba. Glede ekipe si predvsem želim dobrih odnosov v slačilnici in izven nje, saj je to osnova za rezultatski uspeh.”