Gremo na zmago

Nova Gorica, 20.07.2018

Nogometaši ND Gorica so v sklopu priprav na sezono 2018/2019 odigrali 8 trening tekem, na katerih je najbolj izstopal Andrija Filipović, ki je dosegel kar 7 zadetkov. 

Pred prvim prvenstvenim krogom je podal svoje misli o stanju ekipe: "Priprav je konec in na nov začetek smo odlično pripravljeni. Za nami je dober mesec dni dolgo obdobje, v katerem smo odigrali 8 trening tekem in imeli smo kar nekaj izjemnih nasprotnikov, ki trenutno igrajo kvalifikacijske tekme za evropska tekmovanja. Bilo je tudi veliko kvalitetnih treningov in sedaj moramo vse to prenesti na dvoboj z Olimpijo. V uvodni tekmi, ki jo že zares nestrpno pričakujemo, si želimo prikazati dobro predstavo. Igramo na domačem stadionu pred svojimi navijači, zato je cilj jasen. Gremo na zmago."

S svojimi predstavami v pripravljalnem obdobju je zadovoljen, a se zaveda, da bo potrebno takšno igro prenesti na prvenstvena srečanja: "Odlično sem začel na pripravah, dosegel sem 7 zadetkov in upam, da bom tako nadaljeval tudi v prvenstvu, kjer bo potrebno od samega začetka igrati dobro. Če si bomo s soigralci medsebojno pomagali, verjamem, da nam bo uspelo. Biti moramo enotni, saj bomo le tako prišli do želenega rezultata."

Lanska sezona za Hrvata v plavo-belem dresu ni bila lahka, saj je imel precej težav s poškodbami: "Pogosto sem bil poškodovan in ni bilo lahko, vendar to je sedaj za mano. Želim si, da letos ne bomo imeli takšnih težav, ne jaz ne ostali v moštvu. Je pa trenutno popoln fokus na sobotni domači tekmi z Olimpijo, kjer si želimo treh točk."

 

K.P.