V prvi tekmi do prve zmage

Nova Gorica, 21.07.2018

Plavo-beli se v uvodnem krogu sezone 2018/2019 veselijo zmage! Gostili so ljubljansko Olimpijo in jo premagali z rezultatom 2:0. Na srečanju je debitiral Adis Hodžić, svoj prvi nastop po povratku s posoje pa je vknjižil Andrej Kotnik.

Gorica je tekmo otvorila odlično, svojo prvo priložnost je imela v 2. minuti, ko je po lepem preigravanju Kotnika na robu kazenskega prostora žogo dobil Osuji, ki je streljal, a preslabo za Ivačiča.

Začetni pritisk se je domačim obrestoval že v 3. minuti, saj je Lipušček po podaji iz kota lepo zadel z glavo.

Zeleni so do prve priložnosti prišli v 12. minuti, preko Miškića, ki je z roba kazenskega prostora sprožil strel, a bil nenatančen. 

Isti igralec je bil nevaren tudi 6 minut kasneje, ko je po podaji Tomića z glavo meril prek vrat. 

V 24 minuti so znova zapretili plavo-beli, ko je Filipović z razdalje 25 metrov močno streljal, a žoga je letela preveč po sredini gola, zato vratar z njo ni imel težav. 

Ivačič se je moral bolj potruditi le nekaj trenutkov pozneje, ko je ubranil zelo nevaren strel Kotnika.

Dogajanje se je v zaključku polčasa preselilo na domačo stran, saj je imela Olimpija tri lepe priložnosti za izenačenje rezultata.

V 35. minuti je Črnic lepo prodrl v 16-metrski prostor in podal Brkiću, ki je z majhne razdalje streljal mimo gola. 

Gostje so bili ponovno nevarni v 37. minuti, ko so lepo kombinirali na robu kazenskega prostora in je do strela prišel Črnic, a izkazal se je Sorčan, ki je preprečil, da bi žoga našla pot v gol.

V samem zaključku prvega dela je poskusil še Miškić, a je njegov strel z glavo zletel čez gol. 

Goričani so idelano začeli tudi drugi polčas, saj so v 51. minuti povišali vodstvo na 2:0. Andrija Filipović si je lepo povedel žogo in natančno sprožil z razdalje 20 metrov, žoga pa je pristala v mreži.

Zmaji so poskušali odgovorili v 59 minuti, ko je Brkić močno streljal, a ne dovolj dobro za izjemnega Sorčana, ki je strel ubranil. 

Domači vratar se je izkazal tudi 5 minut kasneje, ko je Vombergarju zaustavil strel iz zelo ugodnega položaja. 

Vombergar je bil blizu zadetka še v 68. minuti, ko ga je zaposlil Boateng, a je sprožil mimo gola. 

V isti minuti so skoraj zadeli plavo-beli, ko je Osuji lepo prodrl in podal Filipoviču pred vrata, a je ta iz neposredne bližine meril previsoko.

V nadaljevanju so imeli Ljubljančani še nekaj polpriložnosti in nenatančnih strelov, ampak niso uspeli resneje ogroziti domačega gola. Izpostavili bi lahko le Boatengov poizkus v sodnikovem podaljšku, ko se je ponovno izkazal Sorčan in Miškićev strel, ki ga je prav tako zaustavil domači vratar. 

Tekma se je končala z rezultatom 2:0, kar pomeni, da je Gorica odlično začela sezono. 

Na obračunu se niso izkazali le nogometaši, temveč tudi glasni Terror Boysi, ki so vseh 90 minut bodrili plavo-bele, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.  

 

ND Gorica – NK Olimpija Ljubljana 2:0 (1:0)

Športni park Nova Gorica

Gledalcev: 1000

Sodniki: Nejc Kajtazović (glavni sodnik), Rafael Ajdovec (1. pomočnik), David Gabrovec (2. pomočnik), Matej Žunič (4. sodnik), Dragoslav Perić (5. pomoč), David Šmajc (6. pomoč).

Strelci: Lipušček (3.), Filipović (51.) 

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Hodžić, Kolenc, Grudina, Osuji, Kotnik (od 76. Smajlagić), Marinič (od 68. Džuzdanović), Filipović (od 79. Humar). Trener: M. Srebrnič.

Olimpija: Ivačič, Štiglec, Ilič, Gajič, Putinčanin, Tomić, Miškić, Brkić, Savić (od 65. Boateng), Črnic (od 72. Suljić), Vombergar (od 72. Kadrić). Trener: I. Stolica

Rumeni kartoni: Filipović, Grudina; Savić, Ivačič

Rdeči karton: /

 

K.P.