Ob takšnem vložku preprosto ne moreš izgubiti

Nova Gorica, 22.07.2018

Nogometaši ND Gorica so v prvem krogu nove sezone z rezultatom 2:0 ugnali aktualne prvake Olimpijo. Prvi gol v letošnjem prvenstvu je že v 3. minuti dosegel branilec Žiga Lipušček.

Ob proslavljanju zadetka je dvignil dres, pod njim pa je imel majico, na kateri je bila slika njegovega tragično preminulega prijatelja, in mu na ta način posvetil svoj prvi zadetek za Gorico. 

Odličen štart je zelo pomemben za nadaljevanje in tega se zaveda tudi mladi branilec: “Začeli smo z zmago in boljše preprosto ne bi mogli vstopiti v novo sezono, saj smo premagali aktualnega prvaka. Gledalci so lahko videli super tekmo, polno je bilo priložnosti na obeh straneh in osebno mislim, da smo v naših glavah zmagali srečanje, že preden se je začelo, zato za nas to ni veliko presenečenje. Vedeli smo, da smo tega sposobni, od prve do zadnje minute smo se borili drug za drugega in ob takšnem vložku preprosto ne moreš izgubiti.”

Zaradi narave njegovega igralnega položaja njegovi zadetki niso pogosti, kot je že bilo omenjeno, dosegel je svoj prvi uradni gol v plavo-belem dresu: "Zagotovo nam je hiter zadetek olajšal nadaljevanje. Ta gol je meni in vsem ostalim soigralcem dvignil samozavest na še višji nivo, zato je bilo v naslednjih minutah lažje igrati. Zelo je pomagala tudi glasna podpora s tribun, sploh Terror Boysi so bili odlični."

Drugi zadetek na dvoboju je dosegel Andrija Filipović in Lipušček se zaveda, kakšnega pomena je to za moštvo: "To je zelo pomembno. Najlepše je, ko napadalec zabija zadetke, saj je na igrišču prav iz tega razloga. Andrija pa ni samo povišal vodstva, ampak se je tudi vračal v obrambo, odvzemal žoge in odigral odlično tekmo, tako kot mi vsi skupaj. Lahko rečem, da je zmaga popolnoma zaslužena." 

 

K.P.