V gosteh do velike točke

Nova Gorica, 28.07.2018

Gorica je v petek, 27. julija, odigrala obračun 2. kroga PLTS, na katerem je osvojila točko, ko je po zaostanku z dvema golom razlike uspela izenačiti na končnih 2:2. 

Srečanje so boljše otvorili Celjani, ki so že v 6. minuti zelo nevarno zapretili. Lotrič je  prodiral po krilu, nato pa lepo zaposlil Požeg Vancaša, ki je z razdalje 5 metrov zadel vratnico. 

Sledilo je obdobje, ko si nobena izmed ekip ni uspela pripraviti resnejše priložnosti. Nogometaši Celja so prevladovali in narekovali tempo igre, Goričani pa so se uspešno branili.

V 29. minuti so plavo-beli prišli do svojega prvega strela v okvir, ko je Filipović s precejšnje razdalje močno sprožil, a domači vratar je suvereno ohranil mrežo nedotaknjeno. 

Zaključek polčasa je nedvomno pripadel Štajercem, ki so bili blizu gola v 33. minuti, ko je z ugodne razdalje zgrešil Stojinović.

V 39. minuti se je zgodil najverjetneje ključni dogodek v prvem delu igre, saj je v kazenskem prostoru padel Novak in sodnik se je odločil za nastrožjo kazen. Odgovornost je prevzel Požeg Vancaš, ki je hladnokrvno postavil rezultat 1:0. 

Vodstvo je v 42. minuti povišal Lotrič, po tem ko si je lepo sprejel žogo v 16-metrskem prostoru in iz obrata neubranljivo streljal v nebranjeni del mreže.

V 44. minuti je priložnost imel še Novak, ko se je po njegovem strelu žoga od Lipuščka nevarno odbila proti Sorčanovim vratom in zadela vratnico. 

Drugi polčas je podjetneje začela Gorica, a kljub temu ni uspela prehajati v obetavne situacije pred nasprotnikovim golom. Na nasprotni strani si je Celje priigralo nekaj polpriložnosti, toda niso uspeli resneje zapretiti. 

Obdobje brez vzburjenj je v 67. minuti prekinil Andrija Filipović, ki je po preigravanju Osujija prejel lepo podajo v prostor in premagal domačega vratarja za zmanjšanje zaostanka na 2-1. 

Le 2 minuti kasneje je imel Hrvat v plavo-belem dresu priložnost za izenačenje, a je njegov strel poletel mimo vrat.

Celjani so se uspeli zbrati in zopet smo spremljali igro med obema kazenskima prostoroma brez nevarnosti. 

To se je spremenilo v 86. minuti, ko je Semir Smajlagić z velike razdalje sprožil pravi projektil proti domačim vratom in premagal vratarja Jurharja. Z pravcatim evrogolom je postavil končni rezultat 2:2. 

 

Celje – Gorica 2:2 (2:0)

Stadion Z'dežele

Gledalcev: 400

Sodniki: Dejan Balažič (glavni sodnik), Tomaž Klančnik (1. pomoč), Andraž Kovačič (2. pomoč), Asmir Sagrković (4. sodnik)

Strelci: Požeg Vancaš (39.), Lotrič (42.); Filipović (67.), Smajlagić (86.)

Celje: Jurhar, Stojinović, Zaletel (od 70. Travner), Brecl, Andrejašič, Novak, Cvek, Pungaršek, Lotič, Požeg Vancaš (od 75. Lupeta), Vizinger (od 15. Pečnik). Trener: D. Kosić

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Hodžić, Kolenc, Grudina (od 45. Humar), Osuji, Kotnik (od 80. Smajlagić), Marinič (od 68. Džuzdanović), Filipović. Trener: M. Srebrnič.

Rumeni kartoni: Lotrič, Zaletel; Grudina

Rdeči karton: /

 

Foto: Urban Urbanc / Sportida

K.P.